Compania ucraineană de consultanță IT SoftServe vrea să se alăture unui proiect NASA de lansare și aterizare pe Lună

SoftServe Romania

Compania ucraineană de consultanță IT SoftServe plănuiește să se alăture unui consorțiu internațional pentru a dezvolta tehnologii de aterizare și lansare selenare, într-un proiect finanțat de NASA, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul vine după ce compania Astroport Space Technologies a câștigat o finanțare NASA STTR faza II în 2023 pentru a avansa în dezvoltarea tehnologiilor pentru platforme de aterizare în medii extreme și a permite aterizări selenare mai sigure.

Potrivit comunicatului, condusă de Astroport, beneficiarul finanțării, echipa de robotică și automatizare avansată a SoftServe va lucra alături de un consorțiu de parteneri globali, pentru a avansa în mod colectiv eforturile de construcție de pe Lună. Membrii echipei participante au sarcina de a simula sisteme robotice pentru construcții reale, interacțiune mecanică și mișcare liberă pe suprafața Lunii.

„Rolul și misiunea noastră este de a construi modele pentru interacțiunea terra-mecanică dintre echipe, utilaje de construcții și regolit. În mod specific, specialiștii noștri vor crea și executa numeroase simulări digitale ale procesului de construcție pe Lună, luând în considerare caracteristicile și proprietățile solului. Această activitate ne va permite să explorăm sinergiile posibile între utilaje, dispozitive de pe șantier și concepte optime de transport care ar putea transforma dezvoltarea pe Lună”, a declarat Lyubomyr Demkiv, liderul departamentului de robotică al SoftServe.

Conform companiei, proiectul va demara în ianuarie 2024.

Programul Small Business Technology Transfer (STTR) al NASA oferă anual granturi pentru cercetare, dezvoltare și demonstrarea aplicabilității unor tehnologii inovatoare care sprijină nevoile descrise de NASA.

Comentarii

  1. Planeta ARDE si lor le arde de Luna … NASA, Clubul Autistilor. Ce se mai terfeleste Banul Public… Zero Referendumuri.

    “Are America nevoie de roboti pe luna cand e PanPandemie Multilaterala –Psihic–Fizic–Social–Environmental ? ”

    O sa ramana America cu filipinezii ca americanii se ‘curata’ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *