Companie de tehnologie: Peste 90% dintre companiile din România pierd anual între zeci și sute de mii de euro în lipsa interconectării proceselor operaționale

Redacția feb. 22, 2023 0 comentarii
digitalizare, calculator, cod, programare

Peste 95% dintre companiile din România introduc manual facturile în programele de contabilitate și ERP-uri, potrivit unei analize a DigiSinergy, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluții de automatizare și digitalizare.

În cazul a peste 90% dintre companii, lipsa de interconectare a proceselor ce asigură fluxul operațional, adică inexistența legăturilor dintre aplicațiile de procesare a facturilor, a documentelor, care țin evidența intrărilor și ieșirilor de mărfuri, ERP-urile folosite, programele contabile etc., generează pierderi de zeci și sute de mii de euro anual/companie.

„Există o nevoie acută de digitalizare în rândul companiilor din România. În contextul ultimilor 3 ani în care deciziile de digitalizare au fost amânate, companiile locale resimt acum presiunea și mai mare a investițiilor în această direcție doar pentru a ține pasul. Spre deosebire de anii trecuți, managerii și antreprenorii înțeleg nevoia digitalizării proceselor, însă, momentan, o proporție covârșitoare nu știe cum să abordeze transformarea digitală”, spune Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy, menționând că, în prezent, cea mai mare barieră în calea digitalizării o reprezintă lipsa interconectării aplicațiilor, utilizarea de tehnologii învechite și a unei arhitecturi ce nu permite interconectarea.

„În cazul unei companii cu 2.000 de facturi de achiziție, fiecare a câte 10 – 20 de linii, introducerea manuală de date cumulează peste 330 de ore consumate lunar. Cu un minimum de automatizare, timpul de procesare a facturilor este înjumătățit. Asta înseamnă că un angajat full-time într-o companie se va ocupa exclusiv de procesarea facturilor.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *