Compania românească de inginerie și tehnologie Simtel Team a primit un credit sustenabil de 5 milioane de euro de la ING Bank pentru achiziția de stocuri de panouri fotovoltaice, pe fondul triplării cererii pentru soluții verzi

Redacția dec. 8, 2022 1 comentarii
Simtel, fotovoltaice

ING Bank România a acordat un credit sustenabil de 5 milioane de euro companiei românești de inginerie și tehnologie Simtel Team, pentru aprovizionarea în avans cu stocuri de panouri fotovoltaice și invertoare, pentru a contracara potențialele întârzieri și creșteri de prețuri pentru aceste componente, potrivit unui comunicat de presă.

Contextul economic actual, marcat de creșterea inflației și a prețurilor la energie, a condus la creșterea considerabilă a cererii pentru soluții de energie regenerabilă. Prin fondurile obținute, compania Simtel vizează valorificarea oportunităților existente în domeniul energiei verzi și sprijinirea companiilor din România pentru eficientizarea consumului de energie.

În ultimii trei ani, compania Simtel a proiectat și instalat pentru clienții săi peste 70 MWh de centrale electrice, ce însumează peste 200.000 panouri fotovoltaice. Acestea produc anual peste 80.000 MWh și reduc emisiile de dioxid carbon în atmosferă cu aproximativ 60.000 tone.

Parcurile fotovoltaice operate de Simtel însumează peste 200 MWh și produc anual 260.000 MWh energie, corespondentul consumului a 73.000 de gospodării într-un an, diminuând emisiile de carbon cu aproximativ 350.000 tone/an.

„Simtel Team se află într-o etapă de dezvoltare accelerată datorită oportunităților existente în domeniul energiei verzi în care activează, unde este înregistrată o cerere tot mai ridicată pentru implementarea soluțiilor de energie regenerabilă. Obiectivul nostru este să sprijinim companiile din România și nu numai în eficientizarea consumului lor de energie, prin construirea de centrale electrice fotovoltaice pentru acestea, astfel încât să captăm o cotă semnificativă în sectorul energiei regenerabile. În 2022, cererea a fost de aproximativ trei ori mai mare și va continua să crească anul viitor. Astfel, stocurile noastre au crescut aproape de trei ori comparativ cu anul precedent”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Începând cu iulie 2021, compania Simtel este listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul SMTL, având o capitalizare de piață de aproximativ 203  milioane de lei. În materie de rezultate financiare aferente anului 2022, Simtel vizează venituri de aproximativ 100 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei. În ceea ce privește planurile de viitor, Simtel are în vedere crearea de comunități independente energetic și susținerea companiilor românești în strategia lor de creștere, eliminând impactul negativ generat de prețul energiei.

Printre companiile pentru care Simtel Team a proiectat și instalat centrale electrice fotovoltaice se numără Dedeman, Fan Courier, Ikea România, Kaufland România, Penny Market și Telekom România.

Sursa foto: Captură Inquam

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *