Companii din domeniile Automotive, Fintech și Energie caută să angajeze specialiștilor din tehnologie/ București, Cluj și Timișoara cele mai active orașe din punct de vedere al ofertei de joburi

Redacția apr. 18, 2022 0 comentarii
calculator IT tech

Companii din domenii precum Automotive, Fintech și Enegie caută în prezent mai mulți specialiști în tehnologie. Firmele prezente la ediția curentă a târgului Angajatori de TOP Tech au disponibile peste 5.000 de oportunități de carieră pentru specialiști tehnici cu diferite niveluri de experiență. Toate joburile din departamentele IT&C sunt remote, o facilitate apreciată în special de Generația Z.

Printre oportunitățile de carieră disponibile la târgul de joburi ce se desfășoară online până pe 1 mai, se numără 1.000 programe de internship pentru studenți, 2.500 de poziții pentru cei aflați la început de carieră (0-1 an experiență), 1.500 de joburi mid-level și alte 500 pentru candidații cu peste 5 ani de experiență.

București, Cluj-Napoca și Timișoara, în top 3 centre tech din România

Potrivit datelor organizatorilor, companiile care activează în domeniile Automotive, Servicii IT și Fintech au înregistrat o creștere notabilă a numărului de joburi tech disponibile în cadrul acestei ediții a târgului, urmate de firmele din Energie, dar nu numai.

„Domeniul IT este un domeniu a cărui importanță a crescut exponențial odată cu pandemia, iar planurile de digitalizare din toate industriile a făcut ca numărul de joburi din acest domeniu să crească proporțional. Pe lângă companiile de software, acum și cele din Automotive, Energie, Banking sau Consultanță recrutează într-un ritm accelerat candidați cu background în tehnologie. Dinamica este susținută și de centrele noi de tehnologie care s-au deschis în România în ultimii ani și se traduce și printr-un număr mare de programe pentru studenți, la aceasta ediție fiind disponibile 1.000 de internship-uri pentru următoarea generație de profesioniști tech”, a declarat Dragoș Gheban, managing partner la Catalyst Solutions, organizatorul târgului de joburi Angajatori de TOP.

Un alt domeniu unde numărul de oportunități de joburi în domeniul tech a crescut semnificativ în ultimii ani este cel pharma, unde sunt disponibile joburi precum Analytical Development Specialist sau Specialist Automatist.

Cele mai active orașe din punct de vedere al ofertei de locuri de muncă rămân centrele tech consacrate precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov sau Iași, însă, anul acesta, pe Harta Centrelor de Tehnologie din România au apărut și orașe mai mici cum ar fi Zalău, Mioveni, Blaj, unde sunt disponibile joburi din domeniul tech la companii precum Renault, Bosch sau Michelin.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *