Premierul Cîțu propune ca restaurantele care au personalul vaccinat să fie deschise indiferent de rata de incidență din localitate / Companiile private vor fi implicate în campania de vaccinare

Carmen Radu apr. 19, 2021 0 comentarii
chelner, vin, bauturi, restaurant

Premierul Cîțu a anunțat la Digi 24 că pentru restaurante a propus ca dacă își vaccinează tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență când vine vorba despre deschidere.

“Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus Florin Cîţu.

În plus, premierul discută cu companiile private despre deschiderea de centre de vaccinare.

premierul are marți întâlniri la guvern cu reprezentanții camerelor de comerț, ai Consiliul Național al IMM-urilor, ai Patronatului HORA din horeca și ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, care reunesc cea mai mare parte a mediului privat de afaceri. Tema va fi înființarea centrelor de vaccinare organizate în cadrul companiilor.

”Mâine mă văd la Guvern cu reprezentanții unor companii din mai multe sectoare pentru a vedea cum putem să-i implicăm și pe ei în campania de vaccinare. Cei din Industrie spun că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi o să fie complicat. Dacă ajungem la 60% (rată de vaccinare – n.red.), o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate o să fie foarte vizibilă în acel moment”, a spus premierul Cîțu la Digi24.

El a mai spus că ”avem vaccin, facem centre de vaccinare. Companiile mari sunt sigur că vor face acest lucru”.

Companiile private au anunțat încă de săptămâna trecută că vor să deschidă centre de vaccinare, cerând guvernului să facă modificările legislative necesare pentru acest lucru.

Marile companii și marii investitori străini din România și-au arătat disponibilitatea de a construi centre private de vaccinare pentru angajații lor, suportând de asemenea costurile logistice, afirmă reprezentanții Confederației Patronale Concordia și ai Consiliului Investitorilor Străini (FIC), care au transmis săptămâna trecută că au prezentat această idee Guvernului.

„Ne-am întâlnit ieri (joi – n.r.) cu premierul pentru a vedea cum ne putem întoarce la noul normal. Foarte important pe agendă este şi nevoia de a susţine această campanie de vaccinare, iar o parte din companiile mari şi-au arătat disponibilitatea, unele au înfiinţat sau se gândesc să înfiinţeze centre pentru vaccinarea angajaţilor, dorim să contribuim cu resursele noastre pe care le avem la depăşirea acestei situaţii”, a declarat Ramona Jurubiţă, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini.

Și membrii Confederației Patronale Concordia transmit că și-au exprimat încă din februarie dorința de a sprijini eforturile de întoarcere la normalitate, în mai multe întâlniri cu autoritățile. Companii cu peste 140.000 de angajați și-au arătat disponibilitatea de a amenaja centre private de vaccinare, suportând costurile logistice.

sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *