Companiile spațiale au atras investiții private de 14,5 miliarde dolari în 2021, un nou record stabilit față de 2020

companii spatiale, spatiu Sursă foto: Unsplash

Investițiile private în companiile spațiale au înregistrat anul trecut un record, potrivit unui raport publicat marți de firma Space Capital din New York. Companiile de infrastructură spațială au primit investiții private de 14,5 miliarde de dolari în 2021, un nou record anual care a crescut cu peste 50% față de 2020, scrie publicația Business Insider.

Raportul trimestrial Space Capital împarte investițiile în industrie în trei categorii de tehnologie: infrastructură, distribuție și aplicații. Infrastructura include ceea ce ar fi în mod obișnuit considerate companii spațiale, cum ar fi firmele care construiesc rachete și sateliți.

În total, Space Capital urmărește 1.694 de companii care au strâns 252,9 miliarde de dolari în investiții globale cumulate din 2012 în cele trei categorii spațiale.

Raportul a analizat, de asemenea, investiții record ale firmelor de capital de risc în cele trei categorii. Companiile legate de spațiu au primit 17,1 miliarde de dolari în capital de risc anul trecut, despre care raportul spunea că a reprezentat 3% din totalul investițiilor globale de capital de risc în 2021.

Space Capital a evidențiat mediul de piață în schimbare pentru valul noilor companii spațiale publice, deoarece ratele dobânzilor în creștere afectează puternic tehnologia și acțiunile în creștere.

„Este important ca investitorii să realizeze că investițiile în economia spațială necesită expertiză. Credem că acest lucru va deveni mai evident în 2022”, a spus Chad Anderson, un reprezentant al firmei de investiții Space Capital.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *