Conducerea Transelectrica primește o extindere de mandat de patru ani: de la liberali din garda veche la un profesor de sport

transelectrica Foto: Transelectrica

Toți cei șapte membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere Transelectrica au primit mandate „pline”, de patru ani, în urma unei decizii adoptate de Secretariatul General al Guvernului, forul tutelar al companiei de transport a electricității. Consiliul de Supraveghere alege Consiliul de Administrație, care alege directorul general. Cei șapte membri vor primi o remunerație brută de 28.000 de lei lunar.

Cel mai cunoscut nume este a lui Teodor Atanasiu. Liberal din garda veche, a lucrat o viață la stat. A fost ministru al apărării, președinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului, deputat și membru în Consiliul de Reglementare al ANRE.

Alexandru Cristian Vasilescu este secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Mai înainte de postul de la SGG, a fost consilier de parlamentar.

Cătălin Andrei Dascăl a fost, până acum, președintele CS Transelectrica, și este președintele Uniunii Națională a Practicienilor în Insolvență din România UNPIR București.

Luminița Zezeanu este, de anul trecut, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Anterior a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene.

Dumitru Virgil Orlandea a fost consilier personal al fostului ministru al economiei Ion Ariton. Potrivit informațiilor din CV-ul său, este abonat la posturi în consilii de administrație de stat, precum Electrica, Hidroelectrica sau Oil Terminal. El este profesor de sport, trecându-și în CV că a absolvit Facultatea de Educație fizică și sport din Cluj-Napoca.

Rareș Stelian Rusu a fost chiar direct la Transelectrica, în 2008 – 2013, iar acum este vicepreședintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici din anul 2021. A mai deținut trei mandate de consilier județean din partea PNL.

Costin Mihai Păun este membru al CS Transelectrica încă din 2022. A mai fost membru în Consiliul de Administratie la Electrica Distribuție Muntenia Nord. Ocupă și funcția de vicepreședinte al Asociației Profesionale – Centrul Roman al Energiei (CRE).

Transelectrica este monopolul transportul de electricitate din România. Funcționează, cel puțin teoretic, după principiile guvernanței corporative aplicabile întreprinderilor de stat. Din aprilie, anul trecut, directorul general este Ștefăniță Munteanu.

Foto: Transelectrica

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *