Conflictul comercial China-SUA: Compania americană Micron Technology estimează scăderea veniturilor, după interdicția Chinei de a vinde cipurile sale de memorie către industrii chineze cheie

cip chip cipuri semiconductor sursa TSMC Foto: TSMC

Compania americană Micron Technology a estimat luni o scădere a veniturilor cu un procent de o singură cifră după interdicţia Chinei de a vinde cipurile sale de memorie către industrii chineze cheie, acesta fiind un nou capitol al conflictului comercial chino-american, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat duminică seara că Micron, cel mai mare producător de cipuri de memorie din SUA, a eşuat în testele de evaluare a securităţii reţelei şi că va interzice operatorilor mari de infrastructură să cumpere de la companie.

Instituţia nu a oferit detalii despre ce riscuri a constatat sau ce produse ale companiei ar fi afectate.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Analiştii au spus că au observat un impact direct limitat asupra Micron, deoarece majoritatea clienţilor săi cheie din China sunt producători de electronice de larg consum, dar au avertizat că această măsură ar putea determina unele companii să-şi elimine din lanţurile de aprovizionare produsele Micron, din cauza riscurilor politice.

Directorul financiar al Micron, Mark Murphy, a declarat luni, la o conferinţă, că este neclar care sunt îngrijorările Beijingului, iar vânzările directe şi indirecte către companiile cu sediul central în China au reprezentat aproximativ un sfert din veniturile producătorului de cipuri.

”În prezent, estimăm o gamă de impact în procentul scăzut, de o singură cifră, din veniturile totale ale companiei noastre pentru produsele de nivel scăzut şi un procentul ridicat de o singură cifră din veniturile totale ale companiei pentru produsele superioare”, a spus Murphy.

Comentariile au ajutat acţiunile Micron să îşi reducă pierderile, acţiunile scăzând cu 3,4%, la 65 de dolari pe unitate, după ce coborâseră cu până la 6% în tranzacţiile înainte de deschiderea bursei.

Decizia Beijingului a ajutat la creşterea acţiunilor producătorilor de cipuri concurenţi din China şi Coreea de Sud, care sunt considerate că vor avea de câştigat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: