Conflictul comercial China-SUA: Compania americană Micron Technology estimează scăderea veniturilor, după interdicția Chinei de a vinde cipurile sale de memorie către industrii chineze cheie

cip chip cipuri semiconductor sursa TSMC sursa foto: TSMC

Compania americană Micron Technology a estimat luni o scădere a veniturilor cu un procent de o singură cifră după interdicţia Chinei de a vinde cipurile sale de memorie către industrii chineze cheie, acesta fiind un nou capitol al conflictului comercial chino-american, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat duminică seara că Micron, cel mai mare producător de cipuri de memorie din SUA, a eşuat în testele de evaluare a securităţii reţelei şi că va interzice operatorilor mari de infrastructură să cumpere de la companie.

Instituţia nu a oferit detalii despre ce riscuri a constatat sau ce produse ale companiei ar fi afectate.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Analiştii au spus că au observat un impact direct limitat asupra Micron, deoarece majoritatea clienţilor săi cheie din China sunt producători de electronice de larg consum, dar au avertizat că această măsură ar putea determina unele companii să-şi elimine din lanţurile de aprovizionare produsele Micron, din cauza riscurilor politice.

Directorul financiar al Micron, Mark Murphy, a declarat luni, la o conferinţă, că este neclar care sunt îngrijorările Beijingului, iar vânzările directe şi indirecte către companiile cu sediul central în China au reprezentat aproximativ un sfert din veniturile producătorului de cipuri.

”În prezent, estimăm o gamă de impact în procentul scăzut, de o singură cifră, din veniturile totale ale companiei noastre pentru produsele de nivel scăzut şi un procentul ridicat de o singură cifră din veniturile totale ale companiei pentru produsele superioare”, a spus Murphy.

Comentariile au ajutat acţiunile Micron să îşi reducă pierderile, acţiunile scăzând cu 3,4%, la 65 de dolari pe unitate, după ce coborâseră cu până la 6% în tranzacţiile înainte de deschiderea bursei.

Decizia Beijingului a ajutat la creşterea acţiunilor producătorilor de cipuri concurenţi din China şi Coreea de Sud, care sunt considerate că vor avea de câştigat.