Consilier ucrainean: Țările care cumpără petrol rusesc sunt complice la crimele de război

Redacția apr. 24, 2022 1 comentarii
petrol

Țările europene care continuă să cumpere petrol și gaze rusești, precum și avocații și bancherii londonezi care îi servesc pe oligarhii lui Vladimir Putin, sunt complice la crime de război, a susținut principalul consilier economic al președintelui ucrainean, scrie The Guardian.

Într-un interviu exclusiv cu The Observer, Oleg Ustenko a criticat eșecul „inacceptabil” al marilor economii occidentale de a impune un embargo imediat asupra importurilor din Rusia.

El a emis, de asemenea, un avertisment companiilor care au ajutat Rusia să-și vândă în continuare petrol și gaze. ale căror venituri le-a estimat la 1,4 miliarde de dolari pe zi.

El a spus că Kievul monitorizează ce firme fac tranzacții cu Rusia și a promis că vor fi în fața unor acțiuni legale în viitor. „Dacă rușii comit crime de război, chiar genocid, oricine furnizează Rusiei acești bani sângerosi comit aceeași crimă de război”, a spus Ustenko.

„Știm numele navei, pavilionul, numele căpitanului, volumul de petrol, știm câți bani s-au plătit pentru petrolul respectiv, portul de destinație, compania care a vândut asigurarea. Vom lucra cu aceste informații. Avem alte lucruri de făcut, care sunt mult mai urgente acum, dar îi urmărim pe toți cei care fac asta. Convingerea noastră este că, dacă firmele comit crime de război, vom urmări penal și îi vom da în judecată pe toți acești oameni. Poate peste un an, poate peste 10 ani, dar îi vom găsi pe acești oameni.”

Ustenko a cerut sancțiuni internaționale mult mai dure împotriva Rusiei, inclusiv vânzarea de active înghețate, cum ar fi „cluburi de fotbal și apartamentele luxoase”, veniturile fiind destinate apărării Ucrainei și planului său de reconstrucție postbelică.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *