Consiliul Concurenței investighează companii din domeniul eliminării deșeurilor medicale, pe care le suspectează că și-au împărțit piața și au blocat accesul concurenților

Redacția mart. 11, 2021 0 comentarii
Bogdan Chirițoiu Consiliul Concurentei 2 foto Facebook

Consiliul Concurenței anunță, într-un comunicat, că derulează o investigație privind un posibil comportament anticoncurențial al unor companii care își desfășoară activitatea pe piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale din România.

Companiile investigate sunt SC Stericycle România SRL, SC Mondeco SRL, SC AKSD România SRL, SC Bio Hazard SRL, SC Xtreme Ecogreen SRL, SC Loret del Mar SRL, SC Eco Diotti SRL și SC Eco Fire Sistems SRL.

Autoritatea de concurență transmite că are indicii privind o posibilă împărțire a pieței serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor rezultate din activități medicale și/sau posibila blocare a accesului pe piață al altor companii concurente.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile unor companii implicate, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Această investigație a fost declanșată ca urmare a indiciilor obținute în cadrul anchetei sectoriale derulate de autoritatea de concurență pe piața deșeurilor medicale, potrivit instituției.

Analiza Consiliului Concurenței a arătat că piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale este puternic concentrată, trei companii gestionând aproximativ 70% din totalul cantităților de deșeuri medicale în 2019, iar primele cinci aproximativ 80%.

De asemenea, în urma analizei autoritatea de concurență a făcut o serie de recomandări, în special din punct de vedere legislației, pentru îmbunătățirea funcționării sectorului și concurenței în domeniul gestionării deșeurilor medicale.

Sursa foto: Consiliul Concurenței/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.