Consiliul pentru întreprindere al Mercedes-Benz cere bonusuri record pentru angajaţi / Anul trecut, Mercedes a plătit câte 6.000 de euro la 100.000 de angajaţi

diesel mercedes pexels sursa foto: Pexels

Consiliul pentru întreprindere al Mercedes-Benz se aşteaptă ca producătorul german de automobile să acorde un bonus record angajaţilor săi, anticipând profituri uimitoare pentru exerciţiul financiar, a declarat şeful consiliului, într-un interviu, transmite Reuters.

“Până acum, împărţirea anuală a profitului a fost limitată la maximum 6.450 de euro. Acest plafon ar trebui eliminat. Avem nevoie de o nouă formulă de calcul, astfel încât forţa de muncă să poată împărtăşi acum profitul crescut dacă rentabilitatea este menţinută la un nivel semnificativ mai ridicat “, a declarat Ergun Luemali.

Anul trecut, Mercedes a plătit câte 6.000 de euro la 100.000 de angajaţi, faţă de 3.000 de euro cât au primit lucrătorii Volkswagen  şi până la 9.000 de  euro în cazul lucrătorilor BMW.

Potrivit previziunilor analiştilor, profitul operaţional al Mercedes-Benz va creşte cu aproape o cincime, la 19 miliarde de euro, în 2022.

Luna trecută, Mercedes-Benz şi-a revizuit în creştere previziunile privind profitul pentru întregul an, deoarece cererea puternică de maşini de lux şi economiile de costuri au compensat blocajele lanţului de aprovizionare, care au împiedicat producţia industriei în acest an.

 

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *