Constructorii auto Stellantis și Renault opresc producția în Spania din cauza lipsei de semiconductori

Redacția sept. 16, 2022 0 comentarii
stellantis

Constructorii auto Stellantis şi Renault vor opri, parţial, producţia la uzinele lor din Spania în următoarele zile şi săptămâni, pentru că problemele create de lipsa de semiconductori nu au fost încă rezolvate, au declarat vineri pentru Reuters doi reprezentanţi sindicali, citați de Agerpres.

Criza mondială de cipuri, creată de perturbarea lanţurilor de aprovizionare şi explozia cererii după pandemie, a devastat sectorul automotive şi multe companii au fost nevoite să oprească, temporar, producţia.

Două uzine Renault din regiunea Castilia şi Leon vor fi oprite temporar, una oprind complet activitatea în cursul zilei de sâmbătă şi cealaltă anulând o parte din ture timp de mai multe zile în cursul acestei săptămâni şi în săptămâna următoare, a declarat un reprezentant al sindicatului CCOO.

Similar, la uzina Stellantis de la Vigo, nord-vestul Spaniei, compania a decis să elimine turele de noapte pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

„Au oprit producţia timp de 15 zile în februarie. Problemele de aprovizionare ar putea însemna noi opriri în orice moment”, a declarat un reprezentant sindical de la Stellantis pentru Reuters.

În ultimele luni, ambele companii au oprit producţia de mai multe ori în Spania.

În mod normal, Renault are capacitatea de a asambla 580.000 de automobile pe an în Spania. Uzinele Renault din Spania produc autovehicule şi componente mecanice, şi, conform companiei, reprezintă 1,5% din Produsul Intern Brut naţional şi asigură 5% din exporturi.

Sursa foto: Stellantis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *