Consumul de energie pentru minarea Bitcoin a crescut de 66 de ori din 2015

bitcoin sursa foto: Unsplash

Mineritul Bitcoin consumă de 66 de ori mai multă energie electrică decât la sfârșitul anului 2015, ceea ce pune sub semnul întrebării sustenabilitatea acestui lucru, din cauza emisiilor de carbon asociate, potrivit unui raport Citigroup citat de Bloomberg.

La jumătatea lunii aprilie, cererea globală de energie a rețelei Bitcoin a atins probabil 143 terawatt-oră anualizat, cu aproximativ 4% mai mult decât producția totală de energie electrică a Argentinei în 2019, se arată în raport.

„Pe măsură ce valoarea Bitcoin crește, crește și consumul său de energie”, au declarat analiștii Citigroup Inc.

Emisiile de carbon legate de criptomonede au devenit o preocupare pentru specialiștii în schimbări climatice, pe fondul creșterii minării Bitcoin în China, unde energia electrică pentru astfel de operațiuni este parțial furnizată de centrale pe cărbune. Extinderea mineritului Bitcoin s-ar putea confrunta așadar cu reglementări în creștere din cauza impactului climatic, a transmis Citigroup.

„Exploatarea și utilizarea acestor «monede» sunt, fără îndoială, consumatoare de energie și s-ar putea confrunta cu un control reglementar mai mare pe măsură ce adoptarea lor se extinde”, au arătat analiștii în raport.

Minerii procesează tranzacțiile Bitcoin prin intermediul unor vaste rețele de computere care necesită cantități uriașe de energie pentru a funcționa.

Emisiile de carbon din operațiunile blockchain nu sunt listate separat, ceea ce înseamnă că monitorizarea comportamentului real al industriei și elaborarea politicilor pentru acesta sunt dificile.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *