„Costul vacanțelor va crește anul acesta” – șeful booking.com

Vacanta, plaja Sursa foto: booking.com

Prețurile pentru vacanțe peste hotare urmează să crească anul acesta din cauza cererii acumulate și a numărului mai redus de avioane în serviciu, a avertizat șeful unuia dintre cele mai mari site-uri de rezervări pe internet.

Directorul executiv al Booking.com, Glenn Fogel, a declarat la BBC că „prețurile sunt deja în creștere”.

Multe companii aeriene au redus semnificativ numărul de zboruri pe care le operează din cauza restricțiilor de călătorie.

În ciuda cererii uriașe, incertitudinea face dificilă pentru companiile aeriene să planifice readucerea în funcțiune a mai multor avioane, a spus el.

Există atât de multă cerere acumulată”, a spus Fogel. „Toată lumea vrea să călătorească, dar noi toți vrem să o facem în siguranță”.

O lipsă de claritate cu privire la modul în care guvernele vor proceda la recunoașterea vaccinului și la testarea statutelor din alte țări perturbează industria călătoriilor, care a fost puternic afectată de pandemia de Coronavirus.

Fogel consideră că un singur sistem ar fi util: „Atât de mulți oameni diferiți din atâtea guverne diferite vorbesc despre programe diferite, dar în acest moment nu există nimic care să fie unificat, deci este foarte confuz”.

Sunt explorate mai multe sisteme, inclusiv permisul de călătorie al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), care este testat de o serie de companii aeriene.

Între timp, Uniunea Europeană lucrează la pregătirea unui permis digital în timp pentru vacanțele de vară.

Lipsa de claritate a afectat finanțele proprietarului Booking.com din SUA, Booking Holdings, care deține și Kayak și Rentalcars.com.

Veniturile pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii martie au scăzut la 1,1 miliarde de dolari – cu 50% mai mici decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Cifrele din World Travel & Tourism Council (WTTC) reflectă o imagine similară în întreaga industrie, arătând că valoarea turismului pentru economia globală a scăzut de la aproape 9.200 miliarde de dolari în 2019 la 4.700 miliarde de dolari în 2020.

Ca o pondere a economiei globale care echivalează cu o scădere de la 10,4% la doar 5,5%.

Sursa foto: booking.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *