Credit Suisse consideră că banii de la banca centrală sunt o modalitate de a câștiga timp pentru o reorganizare

credit suisse Sursa foto: Dreamstime

Credit Suisse consideră că accesul său la 50 de miliarde de franci elvețieni (53,98 miliarde de dolari) de finanțare de la banca centrală este o „lichiditate de precauție” pentru a permite creditorului aflat în dificultate să își continue restructurarea, a declarat șeful diviziei sale elvețiene, citat de Reuters.

În urma unei crize de încredere care a șters miercuri cu 25% din valoarea acțiunilor Credit Suisse, banca a solicitat o linie de lichiditate de urgență de la Banca Națională a Elveției, în prima acțiune de acest fel pentru un creditor global de la criza financiară din 2008.

„O vedem ca pe o lichiditate de precauție, astfel încât să putem realiza transformarea Credit Suisse și să continuăm să lucrăm bine în această situație turbulentă”, a declarat Andre Helfenstein, directorul general al băncii elvețiene a Credit Suisse, într-un interviu publicat joi seara târziu, pentru postul de televiziune SRF.

„Bineînțeles că 50 de miliarde de franci este o cifră mare. Cu toate acestea, cele 50 de miliarde ar trebui privite ca un semn că dorim să ne continuăm transformarea cu succes și, de asemenea, să trimitem un semnal clar pieței și clienților noștri”.

Helfenstein a declarat că Credit Suisse depune eforturi susținute pentru a stopa ieșirile clienților, deși acest lucru ar putea dura ceva timp.

„Lucrăm la asta în mod consecvent în fiecare zi”, a declarat el în interviul acordat SRF. „Dar, de asemenea, nu este ceva care se întâmplă peste noapte. Trebuie să încercăm să luăm legătura cu clienții noștri și să îi recâștigăm pas cu pas prin discuții deschise”, a adăugat el.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *