Crescătorul de pui Oprea Avi Com a încheiat un joint venture cu grupul ungar Hodler Capital

Redacția mart. 6, 2023 0 comentarii
Oprea Avi

Crescătorul de pui de carne Oprea Avi Com SRL din judeţul Mureş a încheiat un joint venture cu grupul ungar Hodler Capital. Operațiunile celor două companii din sectorul avicol au fost consolidate și vor fi gestionate de societatea holding, Poultry Investment SA. Prin noua structură, grupul țintește o cifră de afaceri de peste 70 milioane de euro în 2023, ajungând la peste 700 de angajați.

Emanuel Oprea, proprietar și CEO Oprea Avi Com, afirmă: „Suntem prezenți pe piață de peste 25 de ani și ne-am ghidat întreaga activitate după principii ferme, trainice, dobândite prin experiență și reflectate în tot ceea ce suntem și ceea ce facem. Acest parteneriat reprezintă o nouă etapă a planului nostru de dezvoltare”.

Prin intermediul acestui parteneriat, pro-ducătorul român va beneficia de o infuzie de capital.

Prima investiție a grupului Hodler în domeniul avicol din România s-a realizat prin fondul privat de investiții, gestionat de Hodler Asset Management Ltd. în iulie 2021, prin preluarea integrală a acțiunilor companiei Avicod SA din județul Brașov. A doua investiție Poultry Integration Farms SRL a fost marcată în luna mai 2022, prin preluarea activelor fostului producător Ave Impex din Satu-Mare, de la Grupul Sam Mills.

După cele două achiziții de pe piața locală, grupul a încheiat parteneriatul, un joint venture cu Oprea Avi Com. Noua entitate va deține integral lanțul vertical de producție și va folosi sinergiile dintre cele trei companii.

Astfel, Poultry Investment SA – noua companie de joint-venture, va deține în trei județe din Transilvania (Satu-Mare, Mureș și Brașov) întregul lanț de producție, începând de la ferme de reproducție, stații de incubație, capacități de creștere a puilor, precum și două abatoare.

Băncilă, Diaconu și Asociații a asistat asociații Oprea Avi Com pe durata tranzacției.

Oprea Avi Com este o afacere de familie. Compania dispune de un pro­ces integrat de producție, format dintr-o fermă de reproducție, o stație de incubație, ferme de creștere a puilor de carne, un abator, o fabrică de nutrețuri combinate. Producătorul deține brandul Puiul de Crăiești.

Hodler Capital este un holding de investiții în industria agricolă și alimentară cu sediul în Budapesta, care deține poziții de acționariat în peste 20 de companii din regiunea Europei Centrale și de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *