Cristian Ghinea: Vom avea o nouă lege a pensiilor, care va îndrepta aberațiile legii de acum câțiva ani

cristian ghinea

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea a anunțat, miercuri, că vom avea o nouă lege a pensiilor, care „va îndrepta aberațiile legii de acum câțiva ani” și vor crește mai mult pensiile mici.

„La Bruxelles am prezentat împreună cu prim-ministrul o sinteză a ceea ce era prins în planul de reforme. Acolo s-au mai adăugat niște chestiuni în urma discuțiilor cu Comisia. Vom avea o nouă lege a pensiilor, care va îndrepta aberațiile legii de acum câțiva ani care a dezechilibrat cu totul sistemul de pensii. Vom avea predictibilitate. Vom crește mai mult pensiile mici, vom lucra la pensiile speciale”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă va crește vârsta de pensionare și stagiul de cotizare, el a precizat că „niciunul din aceste detalii nu trebuie inclus în PNRR”, ci că „trebuie să spunem că vom face un sistem de pensii echilibrat”.

Guvernul și-a asumat o serie de angajamente pentru PNRR, potrivit unui document consultat de HotNews, printre care eliminarea pensionării anticipate sau corelarea vârstei de pensionare atât la bărbați cât și la femei cu speranța de viață până în 2035.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *