Cristina și Roberto Bâtlan, fondatorii Musette, investesc într-un start-up care diminuează consumul de energie pentru firme

Cristina Batlan_Energoloop

Cristina Bâtlan și Roberto Bâtlan, fondatorii brandului de încălţăminte şi accesorii Musette, investesc în startup-ul Energoloop, care oferă soluții complete pentru finalizarea proiectelor de autoconsum în sectorul industrial din România, dar și pentru parcurile fotovoltaice, conform unui comunicat de presă transmis joi.

Startup-ul a fost fondat în parteneriat cu Eduard Fariseu, unul dintre tinerii antreprenori care au obținut finanțare în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor”.

În doar șase luni de la înființare, Energoloop a finalizat proiecte cu o putere totală instalată de aproximativ 6 megawați, fiind contractați până la finalul acestui an încă 20 de megawați. Ținta companiei pentru următorii doi ani este construcția de cel puțin 100 de megawați la sol pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Având în vedere realitatea actuală din piață, cu facturi mari la energie, vrem să ajutăm companiile să devină independente energetic, iar Energoloop este o soluție <<one-stop-shop>> de servicii complete și adaptate la dimensiunea și cerințele fiecărui proiect în parte, economisind timp și bani în acest proces. Practic, oferim posibilitatea unui preț mai redus, cu amortizare integrală a investiției pentru consumatori într-un interval de 3 – 3,5 ani, soluții de finanțare directe către noi, timp de execuție mic și acoperire națională pentru realizarea proiectelor fotovoltaice de orice dimensiune”, explică Eduard Fariseu, CEO și co-fondator Energoloop, care deține o specializare în energie regenerabilă și peste 3 ani de experiență în domeniu.

Eduard Fariseu este unul dintre tinerii antreprenori de la emisiunea „Imperiul Leilor”, difuzată pe Pro TV, care au obținut finanțare. Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati, investitori în cadrul aceleiași emisiuni, s-au asociat cu el pentru dezvoltarea afacerii Opvarmning, firma pe care o administrează împreună cu tatăl său și care produce, la Telești, în județul Gorj, peleți și brichete din rumeguș pentru încălzirea locuințelor. El le-a cerut leilor 250.000 de euro pentru a pune pe picioare o nouă linie de producție, mai eficientă, în schimbul a 25% din afacere.

„Ca business angel, dincolo de zona de lifestyle și sănătate, mă preocupă și am obiective ambiţioase și în zona de mediu în general, de energie verde, de reciclare. Cred cu tărie că oamenii din business care investesc acum timp şi resurse în zona sustenabilităţii vor fi mult mai câştigați în viitor. Îmi doresc să contribui la construcția unui viitor nelimitat de verde și sustenabil pentru generațiile viitoare”, spune Cristina Bâtlan, care a intrat în lumea afacerilor în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar în prezent conduce trei fabrici, zeci de magazine Musette în țară și străinătate și peste 600 de angajați.

În următorii doi ani, obiectivul declarat al Energoloop, noul business creat de Eduard Fariseu și fondatorii Musette, în urma unei investiții suplimentare a acestora, este de consolidare a poziției de piața locală și de creștere a eficientei energetice pentru cât mai multe firme. Prin instalarea unor proiecte cu o putere totală instalată de cel puțin 100 de megawați pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile, firmele își vor putea reduce semnificativ facturile la energie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: