Criza cipurilor a costat deja Apple 6 miliarde de dolari

iphone 13

Problemele de pe piaţa cipurilor fac ca Apple să nu poată să vândă atât de mult şi de repede cât ar putea şi cât îi permite cererea, iar asta costă scump compania americană.

Apple şi-a prezentat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru fiscal, cu 83,4 miliarde de dolari venituri, în creştere cu 29% faţă de anul trecut. Veniturile companiei au fost sub cele 84,85 miliarde de dolari venituri la care se aşteptau anliştii, potrivit news.ro.

După anunţ, acţiunile companiei au scăzut cu aproximativ 5%.

Chiar şi aşa, diviziile de servicii (18,3 miliarde de dolari) şi Mac (9,18 miliarde de dolari) au înregistrat venituri record. În acelaşi timp, veniturile generate de iPhone au crescut cu 47% de la an la an, ajungând la 38,87 miliarde de dolari.

Şeful companiei, Tim Cook, spune că performanţa pe ultimul trimestru a fost una puternică, în ciuda impactului mai mare decât era aşteptat al crizei cipurilor. Cook estimează la aproximativ 6 miliarde de dolari pierderile cauzate de criza cipurilor.

Această criză face ca anumite produse Apple, precum iPhone 13 Pro şi noul MacBook Pro, să aibă timpi mari de aşteptare pentru comenzi.

Sursa foto: idevice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *