Cryptopunks: 9 personaje digitale NFT, vândute cu aproape 17 milioane dolari

Cryptopunks

Un lot de nouă personaje digitale cu marca NFT, certificatul de autenticitate prețuit de colecționari, a fost vândut marți pentru 16,9 milioane de dolari de casa de licitație Christie’s, un semnal că această nouă piață, deși a încetinit recent, nu și-a pierdut din vigoare, scrie Le Figaro.

Este vorba de Cryptopunks, personajele concepute în 2017 de tânăra societate Larva Labs, unul dintre pionierii NFT. Fiecare imagine reprezintă un chip pixelat cu un ansamblu de caracteristici care îl face unic. Fiecare Cryptopunk a fost asociat cu un certificat de autenticitate teoretic inviolabil, NFT, sau token nonfungibil.

Acest NFT, pe baza tehnologiei blockchain, a condus la explozia, în ultimele șase luni, a pieței obiectelor digitale, în condițiile în care colecționarii pot fi de acum siguri de siguranța tranzacțiilor lor.

După opera digitală «Everydays» a artistului Beeple, vândută la jumătatea lui martie cu 69,3 milioane de dolari, doi cryptopunks ocupau deja locuri fruntașe pe podiumul celor mai scumpe opere NFT din lume. Aceștia fuseseră achiziționați la jumătatea lui martie cu 7,58 și, respectiv, 7,57 milioane de dolari. Marți, lotul de 9 cryptopunks a fost înscris în programul uneia dintre cele două mari licitații ale sezonului organizate de Christie’s, în mijlocul tablourilor și sculpturilor.

În 3 mai, Larva Labs a lansat o nouă generație de creaturi digitale, Meebits. La câteva ore, unul dintre acești Meebits, personaje cu capul de formă cubică, a fost vândut cu 1,43 milioane de dolari. Potrivit site-ului specializat NonFungible, Meebits au generat, într-o săptămână, tranzacții în valoare de circa 133 milioane de dolari.

larvalabs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *