CTP a cumpărat patru parcuri industriale de la Zacaria în patru orașe românești

CTP, Zacari

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasă A din România, cu peste 1,85 milioane mp suprafață închiriabilă, a achiziționat aproximativ 112.000 mp de spații industriale de la maltezii Zacaria Industrial, reprezentând parcuri din patru orașe, Craiova, Sibiu, Arad și Oradea. Cu această achiziție, CTP este aproape de a-și atinge obiectivul pentru 2021, de a dezvolta 2 milioane mp de depozite pe piața locală.

Astfel, în Arad și Sibiu, CTP își consolidează și extinde portofoliul existent în cele două orașe, iar Oradea devine un punct nodal pe harta CTP, atât din punct de vedere al noului spațiu achiziționat, cât și al proiectului de construcție pentru terminalul de marfă de pe aeroportul Oradea pe care compania l-a câștigat recent în urma unei licitații desfășurate în august 2021.

Mai mult, prin această achiziție, CTP adaugă un nou oraș în portofoliul său, Craiova, orașul care leagă Bucureștiul de partea de vest a țării din punct de vedere logistic, iar valoarea estimată a tranzacției e în jurul a 60 milioane de euro.

„Continuăm să ne bazăm pe obiectivul nostru strategic de a ne dezvolta în Transilvania și această achiziție adaugă evoluții relevante în portofoliul nostru regional. Astfel, îi întâmpinăm pe noii noștri clienți, care fac acum parte din marea familie CTP și suntem bucuroși să adăugăm un nou oraș, Craiova, pe harta românească”, spune Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

Tranzacția a fost asistată de firma de avocatură Constantinovici, McCann & Associates, în parteneriat cu firma de avocatură Biriș-Goran, și de Avison Young.

În 2020, CTP a efectuat, de asemenea, o serie de tranzacții similare, inclusiv achiziționarea platformei A1 Business Park din Dragomirești Vale de la Cromwell Property Group și a parcului industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, lângă București, de la Forum Serdika.

Până la această tranzacție, CTP deținea depozite de clasă A în 10 orașe din România: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta. În Europa Centrală și de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice cu un portofoliu de 6,6 milioane mp pe care intenționează să îl extindă la 10 milioane mp până în 2023.

Sursa foto: CTP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *