CTP, cel mai mare proprietar de parcuri logistice din România, a intrat pe piața germană

CTP, Zacari

CTP, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de parcuri industrial și logistice din România, cu un portofoliu de 2 milioane mp de parcuri industriale și logistice a intrat și pe piața germană prin preluarea Deutsche Industrie REIT-AG (denumită acum Deutsche Industrie Grundbesitz AG, “DIR”), care atrage după sine o scalare rapidă a businessului în cea mai mare economie a Europei. CTP Germania reprezintă acum aproximativ 15% din portofoliul CTP și devine a treia piață ca mărime pentru CTP după valoarea brută  a activelor, după Cehia (42%) și România (21%).

Portofoliul achiziționat în Germania este poziționat strategic pentru a acoperi cererea de proprietăți logistice urbane de dimensiuni mai mici, foarte căutate, care ajută companiile chiriașe să răspundă astfel rapid cererilor în creștere rapidă din comerțul online și care constituie fundamentul strategiei viitoare pentru CTP Germania. De asemenea, portofoliul are un potențial ridicat prin creșterea gradului de ocupare, creșterea chiriilor și prin noi oportunități de dezvoltare.

În următorii cinci ani, CTP Germania intenționează să investească încă un miliard de euro în dezvoltarea de proiecte industriale și logistice. Totodată, CTP va implementa o strategie de dezvoltare pentru a dubla actuala suprafața închiriabilă a CTP Germania la 3,2 milioane de metri pătrați până în anul 2026.

„Piața germană reprezintă o oportunitate pentru investiții, deoarece ne permite să extindem rețeaua CTP pentru a răspunde cererii tot mai mari a chiriașilor pentru logistică urbană într-una dintre cele mai puternice economii europene. Acum vom putea oferi, atât clienților existenți, precum și celor noi, acces la rețeaua transeuropeană de aprovizionare pe piețele de la Marea Neagră și până la Marea Nordului, cu ajutorul rețelei CTP. În plus, am identificat deja multiple oportunități de a îmbunătăți semnificativ portofoliul CTP Germania, prin aplicarea acelorași abilități de dezvoltare și operaționale pe care le-am perfecționat pe piețele din Europa Centrală și de Est în ultimii 23 de ani. În timp, vom aduce portofoliul la standardele noastre exigente de ESG, menținându-ne poziția de lider ca singura mare companie imobiliară industrială și logistică paneuropeană cu un portofoliu 100% certificat BREEAM cu calificativul Very Good și peste”, spune Remon Vos, CEO al CTP.

Planul de business  pe cinci ani (2022-2026) al CTP Germania va implica două strategii menite să creeze o valoare optimă pentru acționari. Pentru a pune în aplicare această strategie, compania va recruta echipe regionale dedicate în patru locații, cuprinzând aproximativ 50 de persoane, inclusiv actualii angajați DIR.

Sursa foto: CTP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *