Cu două milioane mp în portofoliu, CTP are în construcție peste 270.000 mp de parcuri industriale în România

CTP, Zacari Sursa foto: CTP

Cu un portofoliu care a ajuns la două milioane mp, CTP România continuă să se extindă și are în construcție peste 270.000 mp în București și în mai multe orașe din regiune, România fiind un motor de creștere pentru grupul CTP, cu 26% din totalul spațiilor aflate în construcție la nivelul întregii rețele CTP.

„CTP are peste un milion mp în construcție la nivelul grupului și suntem mândri că România este una dintre cele mai dinamice piețe, după Cehia. Avem în construcție peste 270.000 mp de spații industriale și logistice în București și în multiple orașe regionale, precum Timișoara, Sibiu, Turda și Pitești. Aproximativ 26% din totalul proiectelor CTP aflate în construcție  sunt spații pe care le construim în România, ceea ce demonstrează potențialul ridicat al pieței locale, precum și capacitățile extraordinare ale echipei noastre de construcții de a livra la timp și în buget”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

Cele mai mari proiecte pe care CTP România le are construcție fac parte din parcurile: ​​CTPark Bucharest West (amplasat la km 23 al Autostrăzii A1), CTPark Bucharest North (în Ștefănești), CTPark Timișoara (zona Ghiroda), CTPark Bucharest (km 13, autostrada A1).

După o serie de achiziții importante realizate în 2021, Timișoara a devenit a doua cea mai mare piață pentru CTP România, compania având aproximativ 40.000 mp de spații industriale și logistice în construcție și noi proiecte ce urmează să fie lansate în curând. Alte proiecte industriale în construcție la nivelul CTP România se află în Sibiu, Pitești și Turda.

În cursul anului 2021, CTP România și-a extins prezența în noi orașe, precum Brașov, Craiova și Oradea – unde compania va începe în 2022 construcția unui proiect special, terminalul cargo de la aeroportul Oradea. Proiectul va fi legat direct de pista aeroportului din Oradea și presupune lucrări complexe de construcție, conform standardelor aeronautice, cu platforme speciale şi facilităţi de garare a aeronavelor, circulaţie eficientă pentru acestea, combinate cu facilităţile logistice necesare.

În România, CTP deține o suprafață totală de două milioane mp de depozite de clasa A în 14 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Caransebes, Ineu și Salonta. În București, CTP deține cinci parcuri industriale: CTPark Bucharest North, CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest South și CTPark Chitila.

Sursa foto: CTP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *