Cum atrag Grecia și Bulgaria turiștii români: Unii cu test PCR inclus, alții cu noapte de cazare gratuită

Redacția mart. 20, 2021 0 comentarii
grecia, vacanta, turism, santorini

Bulgaria și Grecia au dat deja startul ofertelor pentru sezonul turistic din acest an, în care plănuiesc să recupereze pierderile cauzate de restricțiile de anul trecut, și vor să atragă românii, unii din principalii clienți, cu oferte care includ test PCR sau nopți de cazare gratuite.

De exemplu, unii din hotelierii din nordul Greciei vor să le restituie românilor încă nevaccinați, sub formă de vouchere, o parte din costul testului RT-PCR, în contextul în care intrarea în țară este condiționată de un rezultat negativ la aest test. Voucherele vor avea o valoare de 20 sau 30 euro și vor putea fi folosite pentru servicii extra. Oferta va fi valabilă începând cu luna mai, odată cu deschiderea sezonului estival, programat să înceapă oficial pe 14 mai.

Ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, a declarat însă, vineri, într-o vizită în România, că turiştii români şi cei din UE vor putea merge în Grecia încă de la mijlocul lunii aprilie şi vor putea petrece Paştele în această ţară.

Grigorios Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Grecia, a afirmat că hotelierii din Grecia aşteaptă, anul acesta, aproximativ 700.000 de turişti români, la jumătate faţă de numărul înregistrat în 2019, înainte de pandemie.

Bulgaria deschide sezonul mai devreme, pe 1 mai, și oferă românilor care își fac test o noapte gratuită de cazare. Vecinii de la sud nu au decis încă în ce condiții vor permite intrarea în țară a turiștilor străini, dar sunt luate în considerare 3 opțiuni: vaccin împotriva COVID-19, test PCR negativ sau test anticorpi.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacționeze oferind stimulente turiștilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanțul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanțele de minim 6 nopți, pentru turiștii care fac dovada plății unui test PCR. Credem că vor mai urma și alți hotelieri care vor găsi soluții interesante. Cert este că românii reprezintă o piață foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluții să venim la ei și ne așteptăm să mai apară oferte similare”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Sursa foto: Pexels/Aleksandar Pasaric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.