Cum îi ironizează Wizz Air pe Blue Air, după ce compania a suspendat toate zborurile: „Don’t be blue, we got you covered”, prin care anunță oferte de zboruri de la 49,99 euro

Redacția sept. 7, 2022 3 comentarii
Unknown

După ce Blue Air a anunțat ieri că suspendă toate zborurile din România din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate, jucătorii din industria aviatică fură o cotă de piață și oferă clienților Blue Air oferte de zbor, fără însă a rata momentul de a ironiza Blue Air.

Wizz Air a lansat o companie cu titlul „Don’t be blue, we got you covered”,  în care anunță oferte de zboruri de la 49,99 de euro pentru românii afectați de anulările Blue Air.

Compania aeriană ungară Wizz Air a anunțat că, în contextul crizei de la Blue Air, va suplimenta frecvența zborurilor pe mai mult de 30 de rute existente de la Cluj, SIbiu, Iași și Bacău, iar acest lucru se va întâmpla chiar de vineri.

De asemenea, Wizz Air va mai aduce, de luna viitoare, încă 5 avioane în baza de la București, iar numărul acestora va ajunge astfel la 17. Compania a transmis că menține oferta de preț redus, cu zboruri începând de la 49,99 euro, pentru clienții Blue Air care au rămas blocați în aeroporturi. Aceștia susțin că nu vor face profit pe seama acestor bilete, ele fiind „tarife de salvare”.

„Tariful de 49,99 pentru pasagerii aflați în dificultate este unul corect. Eu încerc să ajung la Budapesta diseară sau mâine și prețul pentru un zbor de o oră este de 300 de euro”, afirmă un reprezentant al companiei.

Reprezentanții Wizz Air atrag însă atenția că numărul acestor bilete este limitat.

„Nu sunt disponibile bilete tot timpul, dar colegii mei lucrează să suplimenteze aceste zboruri. De când s-a lansat oferta aseară, s-au tot făcut rezervări. Multe, nu știm exact câte”, a precizat acesta.

Nu este însă prima dată când Wizz Air profită de o situație oportună. După ce Ryanair a anunțat pe 8 iulie anul acesta că s-au împlinit 34 de ani de la prima cursă, Wizz Air a transmis că oferă, cu această ocazie, 15% pentru pasageri.

Compania aeriană Blue Air a anunțat marți că va suspenda toate zborurile din România, începând de astăzi, 6 septembrie, până Luni, 12 septembrie 2022, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate.

Compania a anulat chiar și marți, 6 septembrie 2022, mai multe zboruri care urmau să decoleze din București spre destinații din Franța, Croația, Suedia, Grecia, Spania, Israel, Portugalia, Germania, etc. De asemenea, au fost anulate și câteva zboruri pe care Blue Air urma să le opereze din Iași și Cluj Napoca spre destinații internaționale, potrivit informațiilor obținute de boardingpass.ro.

„Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Româm, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la:

– Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

– Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

– Blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”, susțin reprezentanții companiei.

Comentarii

  1. Zice compania cu cele mai multe curse anulate sau întârziate, de pe aeroporturile din Romania…
    Câteodată sunt mai scumpi decât Tarom, mai ales dacă vrei sa îți iei după tine mai mult decât un portofel, nu mai greu de 100 de grame altfel trebuie sa plătești…

  2. De unde ma aflu eu, aceste anunțuri Wizz Air și Ryan Air par a fi doar o dezgustătoare campanie de marketing și prosteala in față pe spatele unor clienți care au fost deja abuzați, neglijati și ridiculizați. Nu știu care este situația cu zborurile din alte orașe, dar din Valencia, Spania nu exista bilete disponibile la acest preț promoțional pentru următoarele 10 zile dar la o căutare normala, fara a introduce codul blue air, se gasesc bilete și pot fi cumpărate, la preturi mult mai mari, desigur
    Ryan Air nu zboară din Valencia, dar din Madrid la București, biletele pentru mâine și poimâine sunt undeva pe la 350 euro.
    Am făcut câteva poze dimineață asta și se cam vede limpede că e doar o prosteala.
    Poate n-ar fi rău ca autorii articolului să meargă puțin mai departe cu investigația și să vadă dacă ce anunță Wizz Air și Ryan Air că fac se și întâmplă legat de zborurile anulate și spre Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *