Cum se protejează de inflație guvernatorul Mugur Isărescu, cu venituri anuale de 1,16 milioane lei din salariu și pensie

Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, spune că nu își face „nicio iluzie” pentru a se proteja în faţa inflaţiei pe partea de economisire, în contextul în care șeful băncii centrale câștigă anual până la 1,16 milioane de lei, din salariu și pensie.

Mugur Isărescu a fost întrebat, joi, la o conferinţă de presă susţinută după prezentarea raportului privind inflaţia, cum se protejează în faţa inflaţiei pe partea de economisire.

„Vreţi să vă spun adevărul? Nu îmi fac nicio iluzie. Nu am cum. Nu m-am dus la Bursă, cu toate că am un coleg care lucrează acolo. De la o vreme, titluri de stat, au dat o dobândă mai mare şi am aşteptat ca şi băncile să majoreze. În plus, am făcut o investiţie extraordinară, am patru nepoţi. Sunt la şcoală”, a afirmat Isărescu, potrivit News.ro.

Întrebat mai multe detalii despre titlurile de stat pe care le-a achiziţionat, guvernatorul BNR a răspuns: „Nu vă mai spun, o să le găsiţi în declaraţia de avere peste o lună”.

Potrivit celei mai recente declarații de avere disponibile, aferente veniturilor încasate în anul 2020, Mugur Isărescu a avut venituri totale anuale de peste 1,16 milioane lei, din salariul de guvernator și pensie.

Mai precis, Mugur Isărescu a încasat de la BNR un salariu de peste 966.000 lei, în 2020, în creștere cu aproape 70.000 lei (8%) față de 2019. La salariu se adaugă pensia de peste 161.000 lei, cu 20% mai mare decât în 2019. Așadar, veniturile obținute de guvernator din salariul de la BNR și pensie depășesc 1,16 milioane lei. Guvernatorul a mai încasat și de la Academia Română peste 30.000 de lei și a avut și activitate didactică la Academia de Studii Economice, cu venituri de peste 1.300 lei.

Guvernatorul BNR are o casă în comuna Gruiu, una la Drăgăşani şi un apartament în Bucureşti. Pe lângă acestea, el deţine și un teren intravilan şi unul agricol în comuna Gruiu, dar şi terenuri aferente pentru casa de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentul din Bucureşti.

În plus, Isărescu deține o barcă cu motor Delta, pe care a cumpărat-o în 2004, şi un autoturism Eagle din 1993. De asemenea, acesta a declarat și „bijuterii diverse” în valoare de 84.500 de euro, dobândite după Revoluție, şi de 10.650 de euro pentru cele obținute în perioada 1976-1989.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. F.t.m.m voastre,asta e solidaritatea la voi?mie imi taiati zece la suta din pensie,ca am contribuit(ca e prea mare),iar lui isarescu i-ati crescut-o cu 20 la suta,ca,de,era prea mica,langa salariul de 40000 euro/luna?!?de ce???ca lasa bancile sa jupoaie oamenii???vine lumea,in curand,dupa voi!!!

  2. Isărescu atat poate a sti sa investeasca, bonduri de stat, desi are coleg la bursă, nu se risca cu colegul…mde…
    pe la scoala cu nepotii, copiii, iubitele si cam atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.