Curtea de Apel din Paris a respins cererea Volkswagen de a nu admite acuzațiile de înșelăciune în cazul Dieselgate din Franța 

Volkswagen Pexels Foto: Volkswagen / Pexels.com

Curtea de Apel din Paris nu a fost de acord miercuri cu o cerere a producătorului auto german Volkswagen de respingere a acuzațiilor de înșelăciune în cadrul unei anchete privind emisiile diesel în Franța, a relatat miercuri Agenția France Presse, citând o sursă apropiată dosarului, scrie Reuters.

Volkswagen a susținut că nu poate fi acuzat a doua oară, după ce în 2018 a fost amendat cu 1 miliard de euro în Germania în același caz, a precizat sursa.

Nici Volkswagen Franța și nici Curtea nu au putut fi contactate pentru comentarii imediate.

Volkswagen a recunoscut în 2015 că aproximativ 11 milioane de mașini din întreaga lume au fost echipate cu un software care a trișat testele de emisii diesel concepute pentru a limita emisiile mașinilor între 2009 și 2015.

Așa-numitul scandal “dieselgate” a declanșat cea mai mare criză de afaceri din istoria companiei, care a costat compania germană peste 32 de miliarde de euro în reparații de vehicule, amenzi și costuri juridice, în timp ce a declanșat procese în justiție în mai multe țări.

Foto: Volkswagen / Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *