Curtea de Justiție a UE decide că Airbnb trebuie să furnizeze informații despre chirii autorităților fiscale și să rețină impozite

Redacția dec. 22, 2022 0 comentarii
airbnb foto

Compania de servicii de cazare pe termen scurt Airbnb trebuie să furnizeze autorităților fiscale informațiile din contractele de închiriere și să rețină impozite în cadrul unui regim fiscal național, a decis joi instanța supremă a Uniunii Europene, scrie Reuters.

Hotărârea vine ca răspuns la o contestație a Airbnb la o lege italiană din 2017 care impune ca Airbnb și alte site-uri de închiriere pe termen scurt să transmită autorităților fiscale informațiile din contractele de închiriere și să rețină 21% din veniturile din închiriere și să le plătească autorităților fiscale.

Compania a contestat legea în fața unei instanțe italiene, argumentând că impozitarea și alte cerințe contravin principiului UE privind libertatea de a furniza servicii în cele 27 de țări ale blocului comunitar.

Ulterior, instanța italiană a solicitat îndrumări din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene.

“Dreptul UE nu exclude cerința de a colecta informații sau de a reține impozite în cadrul unui regim fiscal național”, a spus instanța UE într-un comunicat.

“Cu toate acestea, obligația de a numi un reprezentant fiscal constituie o restricție disproporționată a libertății de a presta servicii”, a precizat aceasta.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *