Curtea de Justiție a Uniunii Europene a fost sesizată pentru a clarifica legalitatea supraimpozitării producției de energie electrică

bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Curtea de Apel București a dispus de curând sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene cu mai multe întrebări preliminare legate de interpretarea dreptului UE relevant pentru clarificarea legalității supraimpozitării producției de energie electrică, impusă prin Legea nr. 259/2021, transmite un comunicat de presă al casei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”).

Solicitarea a fost adresată de către o companie activă în domeniul producției de energie regenerabilă, reprezentată de către Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Totodată, Curtea de Apel București a dispus sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a acelorași prevederi legale privind supraimpozitarea producției de energie electrică. 

Clarificări importante sunt așteptate de la cele două instanțe din perspectiva discriminărilor create prin Legea nr. 259/2021 și lipsei de previzibilitate și echitate fiscală creată de această taxă, cu afectarea concurenței pe piața energiei, cu descurajarea investițiilor în energie verde și, chiar, punerea în pericol a angajamentelor României privind atingerea neutralității climatice până în anul 2050.

Echipa NNDKP care a reprezentat clientul în acest litigiu a fost formată din Ana Diculescu Șova, Partener și coordonator al practicii de Soluționare a Disputelor, Daniela Gramaticescu, Partener, și Alexandru Lăcureanu, Asociat Senior, din cadrul aceleiași practici, Gabriela Cacerea, Partener, practica de Energie și Resurse Naturale, Anca Diaconu, Partener, practica de Dreptul Concurenței, Ajutor de Stat și Drept UE și Silviu Bădescu, Partener, NNDKP Consultanță Fiscală.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *