Cushman & Wakefield Echinox și-a triplat portofoliul de clădiri administrate în ultimii 5 ani / Sunt 450.000 de metri pătrați de spații de birouri, logistică și retail, în București și în țară

Centrul-de-Afaceri-NORD Sursa foto: cwechinox.com

Portofoliul de clădiri administrate de departamentul de Asset Services al firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox s-a triplat în ultimii 5 ani, ajungând la peste 450.000 metri pătrați spații de birouri, logistică și retail atât în București, cât și în țară.

Cushman & Wakefield Echinox estimează pentru aces an un avans de cel puțin 10%, evoluție care se bazează pe preocuparea din ce în ce mai accentuată a proprietarilor de a gestiona cât mai eficient proiectele pe care le dețin din punct de vedere al costurilor și al relațiilor cu chiriașii.

Potrivit Mihaelei Petruescu, Partner Asset Services Cushman & Wakefield Echinox este vorba de 20 de proprietăți, cu o valoare de piață de peste 500 de milioane de euro.

“În total, aceste proiecte găzduiesc 240 de chiriași, din domenii foarte diverse de activitate. Evoluția vine pe fondul nevoii din ce în ce mai mari din partea proprietarilor de a administra cât mai eficient proprietățile, având în vedere evoluția tehnologică pe de o parte și volatilitatea tarifelor la utilități și creșterea inflației, pe de altă parte. În acest context, rolul și calitatea serviciilor oferite de managerii de proprietăți au devenit extrem de importante și pot face diferența în ceea ce privește performanța și atractivitatea clădirilor”, a adăugat Mihaela Petruescu.

Odată cu creșterea suprafeței de active administrate, echipa de Asset Services a Cushman & Wakefield Echinox și-a extins și sectoarele pe care le acoperă, astfel că, în prezent portofoliul include toate categoriile de proprietati comerciale, – clădiri de birouri, parcuri industrial si centre comerciale, deținute de unii dintre cei mai importanți proprietari din țară.

Cea mare pondere din portofoliul total administrat de Cushman & Wakefield Echinox este deținută de proiecte de logistică (261.000 metri pătrați), acestea fiind urmate de cele de retail (125.000 metri pătrați) și de clădirile de birouri (68.000 metri pătrați).
  

 

 

Sursa foto: cwechinox.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *