Daimler discută cu Guvernul planurile de producție auto electrică pentru fabrica din România. Compania a cerut recent un ajutor de stat de 185,4 milioane de lei pentru investiția de 674,4 milioane de lei 

Daimler Kecskemet media.daimler.com

Reprezentanții gigantul german Daimler, care pregătește o investiție în valoare de 674,4 milioane de lei în România, pentru care a cerut ajutor de stat de 185,4 milioane de lei, au declarat la solicitarea Economedia că firma lucrează pentru a dezvolta în continuare locația subsidiarei din România în linie cu strategia Mercedes-Benz către producție electrică. Totodată, aceștia spun că, în acest context, sunt în consultare și cu guvernul României, motiv pentru care firma transmite că nu dorește să comenteze discuțiile actuale. Clarificările vin după ce Economedia a cerut companiei să detalieze planurile privind această investiție pentru care a cerut ajutor de stat.

„Lucrăm pentru a dezvolta în continuare locația subsidiarei noastre din România în linie cu strategia Mercedes-Benz către pur electric. În acest context, suntem în consultare și cu guvernul României. Vă rugăm să înțelegeți că nu comentăm discuțiile actuale”, au transmis reprezentanții companiei.

Investiția de 674,4 milioane de lei în România va fi derulată prin firma Star Assembly, prin care concernul german operează două filiale, în Sebeș și în Cugir.

În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

Premierul Nicolae Ciucă spunea atunci, în cadrul unei vizite la unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice.

Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Star Assembly a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 7,07 miliarde lei. Compania este al treilea cel mai mare exportator din România, după Dacia și Ford.

media.daimler.com

Comentarii

  1. De fiec data cand vine un “gigant” in RO simte nevoia sa se milogeasca de stat sa il finanteze sub forma de “ajutoare”.
    Eu stiu ca doar saracii, amaratii primesc milostenie (ajutor).
    Apoi pe salarii minime, pe slugareala si bataie de joc exploateaza muncitorii…si se mai mira ca nu mai gasesc forta de munca. Sa plece de la noi, sa se duca de unde au venit !
    Romanii au nevoie de Dumnezeu, au nevoie de anfajatori cinstiti si corecti moral cu ei. Nu de netrebnici iude !!!

    • Foarte bine ca investesc aici , sunt o gramada de asistati sociali care nu gasesc de munca dar marea majoritate nu vor sa munceasca stau pe spinarea celor care platesc contributii. Eu lucrez pentru firme din exterior si sunt multumit, nu astept pomana porcului de la stat. Investiitile din exterior e singura sansa sa iesim din saracie. Cine isi doreste nivel de trai ca Serbia, Rusia poate sa migreze acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *