Reprezentanții gigantul german Daimler, care pregătește o investiție în valoare de 674,4 milioane de lei în România, pentru care a cerut ajutor de stat de 185,4 milioane de lei, au declarat la solicitarea Economedia că firma lucrează pentru a dezvolta în continuare locația subsidiarei din România în linie cu strategia Mercedes-Benz către producție electrică. Totodată, aceștia spun că, în acest context, sunt în consultare și cu guvernul României, motiv pentru care firma transmite că nu dorește să comenteze discuțiile actuale. Clarificările vin după ce Economedia a cerut companiei să detalieze planurile privind această investiție pentru care a cerut ajutor de stat.
„Lucrăm pentru a dezvolta în continuare locația subsidiarei noastre din România în linie cu strategia Mercedes-Benz către pur electric. În acest context, suntem în consultare și cu guvernul României. Vă rugăm să înțelegeți că nu comentăm discuțiile actuale”, au transmis reprezentanții companiei.
Investiția de 674,4 milioane de lei în România va fi derulată prin firma Star Assembly, prin care concernul german operează două filiale, în Sebeș și în Cugir.
În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.
Premierul Nicolae Ciucă spunea atunci, în cadrul unei vizite la unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice.
Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.
Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.
Star Assembly a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 7,07 miliarde lei. Compania este al treilea cel mai mare exportator din România, după Dacia și Ford.