Daimler reduce previziunea de vânzări pentru 2021 din cauza penuriei de semiconductori

mercedes, masina, volan

Constructorul german Daimler a redus miercuri previziunile de vânzări pentru principala sa filială, Mercedes-Benz Cars, argumentând că penuria de semiconductori va continua să-i afecteze activitatea, potrivit Le Figaro.

Daimler mizează în continuare pe o cifră de afaceri și un profit de exploatare „net superioare” celor din 2020 și afișează în trimestrul doi un profit net de 3,7 miliarde euro față de o pierdere de 1,9 miliarde anul trecut. „Daimler se așteaptă la o normalizare progresivă a condițiilor economice” pe măsură ce campania de vaccinare avansează, dar „recunoaște că vizibilitatea asupra evoluției situației din aprovizionare este limitată”. Penuria de semiconductori va avea deci un impact „și în semestrul al doilea”, în special în trimestrul trei. Astfel, în perioada iulie – septembrie, „vânzările Mercedes-Benz Cars ar putea să se situeze la nivelul trimestrului doi”, când grupul a vândut 521.200 de unități.

Constructorul a publicat săptămâna trecută rezultate parțiale preliminare, cu un profit operațional de 5,2 miliarde de euro în al doilea trimestru. Rentabilitatea activității a fost de 12,2%, față de -5,9% în 2020, un succes datorat și programului de economii, care a inclus desființarea a mii de locuri de muncă.

Daimler a precizat că vastul său proiect de reorganizare în două grupuri autonome – Mercedes-Benz Cars și Daimler Trucks – avansează așa cum era prevăzut. Listarea pe bursă a filialei de camioane ar urma să aibă loc înainte de finalul anului 2021, potrivit constructorului.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.