Date din portalul lansat de Google pentru industria Turismului: Germanii sunt cei mai interesați de călătorii în România, iar românii ar pleca mai ales în Grecia, Bulgaria și Turcia

insula creta, grecia, vacanta

 

Cel mai mare interes în căutări pentru a călători în România, în ultima lună, vine din Germania, urmată de Italia, Marea Britanie, Spania și Israel. Destinațiile internaționale preferate ale românilor, dacă analizăm interesul manifestat în căutări în ultima lună, sunt Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt și Spania. Datele au fost centralizate prin Travel Insights, un instrument lansat de Google pentru industria turismului, care arată de unde vine cererea pentru călătorii în România

“În fiecare zi, milioane de oameni caută pe Google informații legate de călătorii și vacanțe. Aceste căutări ajută afacerile să între în contact cu clienții, dar ne și ajută să înțelegem entuziasmul oamenilor atunci când vine vorba de planurile de vacanță. În mod tradițional, estimarea destinațiilor turistice folosește date istorice, însă sezoanele anterioare nu pot anticipa cu acuratețe unde vor oamenii să călătorească acum și care va fi „noul normal” în care afacerile din turism vor funcționa”, transmit reprezentanții Google, explicând astfel contextul în care lansează Travel Insights with Google. Acesta este un portal cu mai multe instrumente care furnizează date locale, care pot ajuta industria turismului să înțeleagă mai bine cererea în domeniu și să ia decizii argumentate.

Destination Insights este unul dintre aceste instrumente, care oferă informații despre destinațiile pe care oamenii dintr-o țară le caută, în interiorul sau în afara ei, precum și date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în țara selectată. În cazul României, cel mai căutat oraș pentru cazare din țară este București (în ultima lună). Cele mai mari creșteri în căutări înregistrează Constanța.

Cel mai mare interes în căutări pentru a călători în România (în ultima lună) vine din Germania, urmată de Italia, Marea Britanie, Spania și Israel. Destinațiile internaționale preferate ale românilor, prin interesul manifestat în căutări în ultima lună, sunt Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt și Spania. Dacă selectăm ca țară de destinație Bulgaria, românii sunt pe primul loc ca interes turistic, pa baza căutărilor la nivel global pentru această țară (date pe ultima lună).

La nivel global, destinația cu cea mai mare creștere în căutări este Italia, urmată de Spania și Marea Britanie. Cea mai mare cerere pentru vacanțe și călătorii la nivel global vine din Statele Unite, urmată de Japonia și Marea Britanie.

 

 

Sursa: sunrise-travel.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *