De văzut/de făcut în weekend la Cluj

G4Media nov. 17, 2023 0 comentarii
Vunk

Weekendul începe cu lansarea catalogului exhaustiv al Colecției de Istorie a Farmaciei vineri, de la ora 15.00, în Sala de curs a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Constantin Daicoviciu nr. 2, et. 1. Vor fi prezentate cele 7 volume ale catalogului Colecției de Istorie a Farmaciei, tipărite în limba engleză, principalul rezultat al proiectului de cercetare exploratorie ”PHARMATRANS. Farmaciile secolelor XVI-XX din Transilvania. Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca”, implementat de către MNIT cu finanțare din partea Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării în perioada 2021-2023 (cod proiect PN-III-P4-ID-PCE-2020-1562). Proiectul a fost coordonat de către Dr. Ana-Maria Gruia, gestionar al colecției și curator al Muzeului Farmaciei.

Vineri seara, la 21.00, Vlad Dobrescu vine la Cluj. Și nu vine singur. DOC si DJ Nasa vor urca alături de el pe scenă, la Zazen. Warm-up by HipHopKultureRo: Col3a

Și tot vineri seara, trupa Vunk ajunge la Euphoria Music Hall.“Turneul acesta nu are un nume. Îi dăm un nume după ce îl terminăm, îl botezăm după. Și poate acel nume va deveni titlu de cântec.”

Vineri de la ora 19.00, Raoul si Valentin Sanfira concertează la Cinema Florin Piersic. Spectacolul face parte dintr-un amplu turneu național ce va cuprinde 10 orașe.

În 18 noiembrie ne așteaptă un concert inedit în Atelier: Mădălina Pavăl lansează cântecul „Fuga iuga”, cel care va da și numele următorului lor album ce apare în 2024. În așteptarea albumului, povestea de pe 18 noiembrie cuprinde piese lansate, dar și câteva în primă audiție.

Intervenții Pichard @ Teatrul Național Cluj-Napoca, vineri de la ora 19.00 adaptare de Mihai-Florian Nițu după Pauline Daumale, traducere de Olga Mărculescu, o producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca.

Sâmbătă de la 19.00, 12 oameni furioși @ Teatrul Național Cluj, de Reginald Rose, traducere de Eugen B. Marian.

Sâmbătă de la ora 20.00, Premieră | Rața @ REACTOR Cluj. Nu e despre rațe, e despre oameni și despre maturizare – să știi că poți să alegi.

Duminică de la 19.00, Amphitryon @ Teatrul Național Cluj de Molière, traducere de Victor Eftimiu şi Petre Manoliu.

Expoziția-instalație Muzeul Frustrărilor, la Casa TIFF, între 17 şi 26 noiembrie. În data de 17 noiembrie, expoziția va fi deschisă cu un vernisaj (ora 18:00) la care va participa echipa artistică a proiectului, urmând ca în zilele de 18, 19, 24, 25 și 26 noiembrie, aceasta să fie deschisă între orele 15 şi 21. Nu te aștepta să vezi un muzeu tradițional în care te uiți de la distanță la arta curatoriată, ci va fi o experiență participativă, în care fiecare vizitator poate să adauge expoziției puțin din universul său interior.

Dacă vă arde de drumeție, nu ratați, duminică, o tură prin trecutul nu foarte îndepărtat al moților care urcau la vărat în bazinul Someșului Rece din Muntele Mare. Traseul vă va purta prin sălașele moțești Urășa, Dumitreasa, Popi, Făgetul de sus și Făgetul de jos, cândva adevărate focare de viață, de tradiții și de spiritualitate. Astăzi, marea majoritate a acestor așezări sezoniere sunt părăsite, urcatul la „vărat” fiind o activitate pe cale de dispariție. Este un traseu mediu cu o durată de aproximativ 8 ore.

În urma spectacolelor de succes desfășurate cu casa închisă în Cluj-Napoca, HAVASI revine la Sala Polivalentă BTarena, cu două spectacole, în 18 noiembrie, începând cu ora 15:00, respectiv ora 19:30. Noul spectacol din 2023 include, în premieră, melodii și proiecții noi.

Sursa: Radio Cluj / Rador

Sursa foto: Facebook VUNK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *