Decizie istorică a OMV: renunță la proiectele de investiții cu Rusia și ia în calcul ieșirea din concernul Nord Stream 2

Mihai Roman mart. 1, 2022 0 comentarii
OMV sigla sursa site oficial

Boardul executiv al companiei austriece OMV, acționarul majoritar al Petrom, a luat marți seară o decizie istorică, potrivit unui comunicat oficial.

Astfel, compania a anunțat că renunță la marile proiecte de investiții comune cu compania rusă Gazprom și că ”revizuiește” participarea în consorțiul Nord Stream 2, unde este unul dintre acționari.

OMV a decis să renunțe la negocierile cu Gazprom pentru achiziția a 24,9% din acțiunile pentru proiectul de exploatare a gazelor Urengoy.

Compania nu a invocat nici un motiv pentru decizie, dar ruperea legăturilor cu Rusia vine pe fondul invaziei ruse în Ucraina.

Comunicatul integral al OMV:

OMV decides to not further pursue the potential acquisition of an interest in Achimov 4A/5A phase development
Today, the Executive Board of OMV has decided to not further pursue negotiations with Gazprom on the potential acquisition of a 24.98% interest in the Achimov 4A/5A phase development in the Urengoy gas and condensate field and to terminate the Basic Sale Agreement dated October 3, 2018.

OMV also will review its involvement in the Nord Stream 2 Pipeline.

sursa foto: Site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.