Depogaz: Gradul de umplere al depozitelor de gaze naturale este de 61,5% în ultima lună de iarnă/ România nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru sezonul rece

nord stream 2, gaze naturale, conducta, gazoduct, energie, gazprom Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Gradul total de umplere al depozitelor de gaze naturale este de 61,5% în ultima lună de iarnă din acest sezon rece, iar România nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru sezonul rece, transmite Depogaz. Stocul aflat în depozitele operate de DEPOGAZ fiind în acest an mai mare cu 780 de milioane Sm3, în comparație cu  perioada similară a anului trecut.

Cantitatea de gaze naturale aflată în depozitele de înmagazinare subterană este de 1.880.000.000 Sm3. Gradul total de umplere al depozitelor de gaze naturale este de 61,5% în ultima lună de iarnă din acest sezon rece.

Funcționarea serviciului de extracție gaze naturale din depozite se desfășoară în bune condiții pentru asigurarea parametrilor funcționali ai SNT, Line-Pack-ul zilei fiind de 79,102 milioane Sm3conform datelor publicate de operatorul de transport SNTGN Transgaz.

România stochează gaze în depozitele Romgaz și Depogaz (ENGIE), are producție curentă de la Romgaz, Petrom și Black Sea Oil&Gas (în Marea Neagră).

Menționăm și că, potrivit datelor de la nivel european, publicate de Gas Storage Inventory, România se află la un grad de umplere a depozitelor de 61,44%, iar media UE e 69,8%.

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *