Descoperă unele dintre cele mai frumoase cazări panoramice din România

Vedere panoramică Bucegi Piatra Craiului Sursa foto: Facebook Akasha Retreat

Țara noastră este bogată în frumuseți naturale și locuri pitorești, iar numeroase opțiuni de cazare promit o experiență memorabilă, cu peisaje spectaculoase și vederi panoramice uimitoare.

Economedia a făcut o listă cu unele dintre cele mai frumoase cazări panoramice din România.

Amfiteatrul Transilvania

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Amfiteatrul Transilvania este situat în Moieciu de Jos, în județul Brașov. Acesta se află într-unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din Carpați și oferă o panoramă de 360 grade spre munții Bucegi și munții Piatra Craiului.

O cameră mică la Amfiteatrul Transilvania pornește de la 655 lei pentru două persoane cu mic dejun inclus.

Amfiteatrul Transilvania este un complex ecologic amenajat pe un domeniu de 100 ha. Camerele sunt situate în clădiri vechi de 200 de ani restaurate, unde în trecut se depozita fânul.

Vopseaua folosită pentru interiorul unităţilor de cazare este realizată manual din plante şi fructe. În plus, camerele au tavan cu grinzi şi mobilier funcţional, fabricat din lemn şi alte materiale naturale.

Amfiteatrul Transilvania asigură preparate proaspete, pregătite în mare parte cu ingrediente care provin de la fermele şi grădinile din cadrul proprietăţii. Există şi opţiuni pentru oaspeţii vegani sau vegetarieni. Puteţi degusta sevă de mesteacăn, vin de casă, ceaiuri de plante şi fructe, precum şi băuturi alcoolice tradiţionale din fructe.

Poți ajunge la Amfiteatrul Transilvania pe jos, pe unul dintre traseele ecoturistice, sau cu orice fel de mașină, atunci când condițiile meteo permit.

Raven’s Nest

Raven's Nest
Sursa foto: ravensnest.eu

Raven’s Nest („Cuibul Corbului – Satul Ascuns”) este o cazare ascunsă într-o zonă mai sălbatică din România, în munții Apuseni. Așezarea din satul Sălciua de Jos, județul Alba, este realizată în întregime din structuri de lemn, case rurale inițial sau magazii din Munții Apuseni, cea mai veche clădire datând din secolul al XIX-lea în 1896. Acestea au fost restaurate și transformate în structuri de cazare unice care îmbină elemente vechi cu trăsături contemporane, conturând un sat retras, cu o notă arhitecturală unică.

„Povestea Cuibul Corbului a început într-una dintre drumețiile noastre montane. În timp ce exploram zona, am observat doi corbi zburând deasupra noastră, conducându-ne către această bucată de pământ în formă de ceaun. După cum urma să descoperim, corbii împreună cu vulturii au ales acest loc uimitor pentru a-și construi cuiburile. În cele din urmă, la fel am făcut și noi”, povestesc fondatorii, pe site.

Raven’s Nest este un refugiu montan sezonier, deschis din aprilie până în octombrie. O cameră mică de două persoane pornește de la 145 de euro (725 lei).

La noi la munte

La Noi la Munte este o cazare situată în Munții Apuseni, în Mătișești, Comunea Horea, județul Alba. Inițial, fondatorii au dorit să restaureze o casă veche, pentru a fi casa de vacanță a familiei, dar ulterior au pus-o în circuitul turistic. Acum, proiectul a ajuns să fie un complex de 5 cabane pentru 2+1 persoane, Montesse Chalet pentru 4+2 persoane și Domeniul vechi pe care este situată Casa Veche restaurată, care pune la dispoziție spații de cazare pentru 8 persoane.

O casă de 2+1 persoane pornește de la 600 lei pe noapte în timpul săptămânii și 750 lei pe noapte în weekend.

Refugii panoramice Cheile Bicazului

Refugiu panoramic Cheile Bicazului
Sursa foto: Olivian / Munții Noștri

Pentru cei care doresc o experiență mai sălbatică, una dintre cele mai frumoase panorame cu care se pot trezi este cea de deasupra Cheilor Bicazului. Aici, în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, se regăsesc două refugii montane panoramice, care reprezintă punctul final al unor trasee montante. Unul dintre refugiile panoramice este situat pe Piatra Poienii, iar celălalt pe muntele Uncigaş.

„La una dintre cabine, din geamul principal se vede o parte din Cheile Bicazului şi, în faţa, Piatra Altarului, iar din partea laterală se vede Suhardul Mic şi partea din Cheile Bicazului care conduce spre staţiunea Lacu Roşu. Iar la cabina panoramică de pe muntele Uncigaş se vede zona Lacului Roşu, până în creasta principală a Hăşmaşului”, a declarat pentru Agerpres Simon Laszlo, președintele Asociaţiei „Gyilkosto Adventure”, din Gheorgheni, care a dezvoltat proiectul în colaborare cu Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita şi în parteneriat cu Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.

Nu există nici o taxă pentru a sta în refugiu.

Pentru a putea avea acces în interior este nevoie să sunați la serviciul Salvamont pentru programare.

Veți avea totuși nevoie de saci de dormit.

Cabana Stâna Târle

Cabana Stâna Târle este situată în stațiunea Sinaia, la 1.600 de metri altitudine. Ea dispune de 12 locuri de cazare distribuite în 3 camere duble și 2 camere triple, un living cu șemineu și bucătărie.

Toată cabana poate fi închiriată, în extrasezon, pentru 3.500 lei/noapte, pentru minim două nopți, iar în sezon (1 decembrie – 1 mai) pentru minim două nopți cu 4.500 lei/noapte.

Pasul Palma Village Bucovina

Pasul Palma Village - Bucovina
Sursa foto: pasul-palma-village.ro

Pasul Palma Village este situat în Ciumârna, din județul Suceava, Bucovina. Inițial, a fost un restaurant, iar ulterior proprietarul a extins investiția și cu spații de cazare, scrie pe Facebook Cătălin Urdoi, fotograf și promotor al Bucovinei.

Dispune de mai multe cabane, unele moderniste acoperite cu oglinzi, iar altele în formă de „A”, suficiente să acomodeze fie un cuplu și doi copii, fie 4 persoane adulte și 4 copii.

Cabana de 4 adulți și 4 copii pornește de la 1.200 lei pe noapte,

Tiny house Râmetea

Tiny house Râmetea este o experiență mai unică în zona Apuseni, perfectă pentru iubitorii de natură și retragere. Cazarea este mică, potrivită pentru două persoane, de preferat un cuplu, iar serviciile oferite sunt minimaliste. Cu toate acestea, priveliștea asupra Pietrei Secuiului este unică, mai ales că poate fi admirată direct din pat, din hamac sau dintr-o cadă instalată pe terasă.

O noapte de cazare pornește și de la 420 lei.

Panoramic Colibița

Panoramic Colibița
Sursa foto: Facebook / Panoramic Colibița

Panoramic Colibița este un resort situat în județul Bistrița care oferă o priveliște uimitoare asupra lacului Colibița. Hotelul este o destinație perfectă pentru familiile cu copii, dar la fel de bine se potrivește și turismului de business. Resortul oferă turiștilor 15 apartamente și 3 camere, asigurând o capacitate totală de cazare de 70 de persoane. Are o sală de conferințe și un cinematograf cu o capacitate de 43 de locuri, care se poate transforma în sală de curs.

O cameră standard pornește de la 700 de lei.

Akasha Retreat

Akasha Retreat
Sursa foto: Facebook / Akasha Retreat

Akasha Retreat este situată la 1000 m altitudine, pe Strada Principala din Satul Peștera, Bran. Cazarea are o priveliște impresionantă asupra munților Carpați și a munților Piatra Craiului. Akasha Retreat oferă restaurant și bar, saună, jacuzzi în aer liber și terapii de relaxare precum masaje sau cursuri de yoga la care te poți înscrie la recepție în timpul șederii.

O noapte de cazare pentru două persoane se apropie de 800 de lei.

Indiferent de alegerea ta, România îți deschide brațele cu peisaje impresionante și cazări care îți vor rămâne în amintire. Așadar, pregătește-ți aparatul foto și fă-ți bagajele pentru a descoperi frumusețea țării noastre într-un mod cu adevărat panoramic!

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.