Designerul casei de modă Valentino a fost numite directorul de creația a rivalului Gucci

Redacția ian. 29, 2023 0 comentarii
Gucci

Grupul francez de produse de lux Kering l-a numit pe Sabato De Sarno, designer de modă senior la Valentino, în funcţia de director de creaţie al mărcii sale de top Gucci, transmite Reuters, scrie News.ro.

La Gucci, De Sarno va fi însărcinat să revigoreze finanţele unui brand care a reprezentat două treimi din profiturile Kering în 2021, dar care şi-a pierdut din atractivitate în ultimii ani, după o creştere stelară în 2015-19.

De Sarno, în vârstă de 39 de ani, şi-a început cariera la Prada în 2005, s-a mutat la Dolce & Gabbana şi apoi s-a alăturat Valentino în 2009, unde a deţinut mai multe funcţii înainte de a fi numit director de modă, unde supraveghează atât colecţiile pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, lucrând îndeaproape cu designerul şef Pierpaolo Piccioli.

Un favorit pe covorul roşu, Piccioli este cunoscut pentru că adaugă un fler contemporan mărcii italiene, atrăgând atenţia, de exemplu, cu ţinute în roz strălucitor, din cap până în picioare, pentru cântăreaţa americană Zendaya.

El îşi va prezenta colecţia de debut Gucci la săptămâna modei feminine din Milano, în septembrie 2023.

CEO-ul Gucci, Marco Bizzarri, a spus că, după ce a lucrat cu o serie de case de modă de lux cele mai renumite din Italia, De Sarno ”aduce cu el o experienţă vastă şi relevantă”.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *