Destinații de călătorii de primăvară: Rezervații de bujori, plimbări printre trandafiri, narcise, lalele pestrițe și magnolii

bujori Sursa foto: TravelMinit

Ți-ai făcut planurile de călătorie pentru primăvara aceasta? O rezervație de bujori, plimbări printre trandafiri întinși pe hectare, case din Transilvania ar putea fi câteva idei potrivite pentru acest sezon, conform unei platforme de călătorii. Sau – de ce nu? – puteți încerca o tură de weekend printre magnoliile din București.

Printre recomandările postate de platforma de călătorii Travelminit se numără rezervația de bujori de la Enisala (rezervația Dalul Bujorului/ Cetatea Enisala), un loc mai puțin cunoscut, dar care se transformă într-un loc spectaculor o dată cu venirea primăverii. Aceasta este situată în zona de sud-est a României, întinzându-se pe o suprafață de 57 de hectare, de-a lungul cărora ai ocazia să admiri bujorii sălbatici românești, dar și alte specii de plante sălbatice, cum ar fi garofița de stâncă, liliacul sau brebenelu. Dacă plănuiești să vizitezi acest “loc încântător”, blogul de călătorii îți propune să o faci de Ziua Bujorului Românesc, care este celebrată în fiecare an, pe data de 15 mai.

Rezervația naturală „Poiana cu Narcise”, din Pădurea Vădului (Brașov), este una dintre cele mai extinse rezervații de narcise din Europa. Anual, în data de 21 mai, cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, rezervația găzduiește Festivalul Narciselor, eveniment ce atrage numeroși vizitatori dornici să se bucure de spectacolul natural al acestor delicate flori galbene, într-un cadru deosebit de pitoresc.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
Foto: ghidlocal.ro

Dacă vrei să te retragi la țară primăvara aceasta, Viscri este o destinație potrivită, conform blogului de travel. Satul transilvănean a devenit faimos după ce Regele Charles, fermecat de frumusețea acestor meleaguri, a achiziționat o casă tradițională în 1996, care poate fi vizitată de către orice doritor. Biserica Evanghelică fortificată de secol XIII, care se înalță în inima așezării, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1999, grație modului exemplar de conservare. Din turnul acesteia poți admira o priveliște încântătoare asupra întregului sat.

Sursa foto: Travelminit.ro

Eutopia Gardens este un alt loc mai puțin cunoscut, dar care merită văzut, potrivit recomandărilor TravelMinit. Parcul floricol se găsește în localitatea Mândruloc din vestul țării, la 10 kilometrii distanță de Arad, și se întinde pe o suprafață de aproximativ 25 de hectare. Eutopia Gardens poate fi vizitat începând cu luna aprilie, când vei avea șansa să admiri mii de trandafiri, de diverse culori și soiuri, cum ar fi trandafiri germani, englezi, italieni și românești, precum și „Madame Josephine Mühle”, un trandafir cu petale aurii și pete albe, creat de celebrul grădinar timișorean Wilhelm Mühle, în 1888. Tot aici se găsește un soi de trandafir franțuzesc, considerat cel mai valoros trandafir din lume, cu petale care își schimbă culoarea.

Sursa foto: Travelminit

 

Rezervația naturală Pădurea Botorogi (din Gorj) este unul dintre puținele locuri de la noi din care adăpostesc laleaua pestriță, o specie pe cale de dispariție, denumită și „planta de șah”, datorită modelului unic al petalelor sale violete, conform blogului de călătorie. Aceasta înflorește o singură dată pe an, timp de două săptămâni, în lunile aprilie-mai.

Sursa foto: Harta magnoliilor, Facebook

Adăugăm și HartaMagnoliilor, dezvoltată de Diana Robu, pentru o plimbare în București.

Foto: #hartamagnoliilor

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: