Destinații turistice pentru persoanele introvertite care vor să călătorească singure

vacanta, vacanta in pustietate Sursă foto: Unsplash

Euronews.com a alcătuit o listă cu mai multe destinații pentru persoanele care nu sunt sociabile, care își doresc liniște, pace și singurătate, potrivit recomandărilor de pe Reddit.

Finlanda

Pline de lacuri, păduri și vârfuri înzăpezite, Finlanda este un paradis pentru iubitorii de natură. Este, de asemenea, „cea mai introvertită națiune din lume”, conform utilizatorilor de pe Reddit.

„Din experiența mea, finlandezii sunt de fapt oameni drăguți și primitori, dar te lasă în pace dacă nu te implici cu ei”, adaugă acesta. „Oamenilor le place spațiul personal acolo”, spune un alt utilizator.

Utilizatorii spun că Helsinki, capitala țării, este „sigură, circulabilă pe jos și liniștită”. Dacă ești genul de călător singuratic care caută izolarea în pădure, atunci vei fi în elementul tău cu drumețiile, canotajul și pescuitul pe care Finlanda le are de oferit.

Este perfect pentru „drumețiile în jurul lacurilor înseamnă să fii aproape singur, înconjurat de sălbăticie”.

Islanda

Peisajele uimitoare, siguranța și localnicii prietenoși sunt câteva dintre motivele principale pentru care introvertiții recomandă Islanda pentru o escapadă solo.

„Închiriază o rulotă și călătorește prin țară”, sugerează un utilizator Reddit. „Începutul lunii septembrie este perioada mea preferată [pentru a vizita], deoarece ai parte de suprapunerea pufinilor și a luminilor nordice”, spune un alt utilizator.

Un alt comentariu recomandă să „zburați cu compania aerioană Icelandair și să profitați de programul Stopover”. Compania aeriană permite să adăugați o escală de una până la șapte zile în Islanda pe oricare dintre rutele sale transatlantice, fără costuri suplimentare – un truc pentru economisirea banilor pentru călătorii singuri, care sunt adesea loviți de costuri umflate.

Scoția

Cu orașe pline de istorie, insule îndepărtate și ținuturi muntoase accidentate, Scoția este locul ideal pentru a vă deconecta de la rețeaua electrică.

Drumețiile la distanță, departe de centrele populate, sunt un plus pentru călătorii singuratici. Un comentariu sugerează zona din jurul Assynt ca fiind „deosebit de frumoasă și austeră”, cu „o mulțime de drumeții”.

Elveția

Cu refugii alpine ascunse și plimbări pitorești cu trenul, Elveția este locul perfect pentru a vă deconecta.

„Nimeni nu va intra în vorbă cu tine. Nu sunt prea multe petreceri sau zgomot. Cea mai frumoasă țară de pe pământ”, susține un utilizator Reddit. „Poți să faci plimbări cu trenul prin Elveția și să nu faci nimic altceva decât să privești peisajele uluitoare în liniște și să fii complet distrat.”

Dacă preferați să explorați pe jos, încercați să faceți o drumeție pe Via Alpina. „Are 19 zile și am traversat țara pe jos”, spune un utilizator.

Alte recomandări pentru introvertiți includ satul de munte Grindelwald – unde puteți face drumeții vara și schiuri iarna -, urcarea cu telecabina pe Muntele Pilatus și parcurgerea traseului Tour du Mont Blanc, de 170 km.

Japonia

Aventurați-vă în afara Europei și veți fi răsplătit cu inovații la care introvertiții europeni pot doar să viseze.
Mergeți în Tokyo, Japonia, pentru „faimosul lanț de ramen Ichiran Ramen – un paradis al introvertiților”, recomandă un utilizator Reddit. „Este conceput în așa fel încât nu trebuie să interacționezi niciodată cu nimeni”.

După ce îți alegi mâncarea pe un aparat de bilete, te îndrepți spre o cabină de luat masa cu o singură persoană – „asemănătoare cu o cabină de vot” – unde felul tău de mâncare este livrat printr-o mică gaură de serviciu.

Respectul japonez pentru păstrarea discreției nu se limitează nici la mese. „Tokyo este foarte sigur, [există] multe lucruri de făcut, iar oamenii își văd de treaba lor”, spune un utilizator.

De asemenea, Japonia „primește note maxime la capitolul siguranță”, potrivit utilizatorilor Reddit, care spun că este „cea mai primitoare țară pentru introvertiți în care am fost vreodată”.

Coreea de Sud

O altă națiune din Asia de Est care este foarte bine recomandată pentru călătorii introvertiți este Coreea de Sud.

„Oamenii de acolo au tendința de a fi mai retrasi, iar [Seul] este foarte ușor de navigat cu metroul”, potrivit membrilor Reddit.

Aceștia susțin că Seul este extrem de sigură. Există, de asemenea, „o mulțime de lucruri pe care să le faci singur, iar engleza este vorbită sau scrisă în majoritatea locurilor”.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *