Dezvoltatorul chinez Kaisa revine pe bursă, acțiunile cresc cu aproape 15%

Imobiliare China

Acțiunile grupului chinez Kaisa s-au apreciat puternic joi, la revenirea pe bursa din Hong Kong, după trei săptămâni de suspendare, potrivit Le Figaro.

Kaisa, al 27-lea dezvoltator imobiliar chinez în termeni de cifră de afaceri, este unul dintre grupurile cele mai îndatorate.

În ultimele săptămâni, Kaisa s-a aflat în incapacitatea de a onora o serie de plăți. La începutul lui noiembrie, compania a suspendat brutal cotarea pe bursa din Hong Kong. Kaisa a anunțat joi că va relua cotarea, cu efect imediat.

Anunțul vine după o propunere făcută de grup creditorilor, pentru preshimbarea obligațiunilor cu noi titluri cu scadență prelungită. Măsura ar urma să permită Kaisa să-și îmbunătățească situaația financiară și să se mențină pe linia de plutire.

Acțiunile Kaisa câștigau aproape 15% în cursul dimineții. Grupul trebuie să achite în decembrie dobânzi la împrumuturi de 400 de milioane de dolari. La începutul lui noiembrie, dezvoltatorul nu a putut onora plata a două scadențe pentru dobânzi, în valoare totală de 88,4 milioane de dolari. Kaisa dispune însă de un interval de grație de 30 de zile.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *