PREMIERĂ. Dezvoltatorul Iulius, controlat de Iulian Dascălu, intră pe piața rezidențială. Acesta va dezvolta, în Iași, un bloc cu 44 de apartamente

iasi palatul culturii

Deși a ocolit ani buni investițiile în piața rezidențială, dezvoltatorul Iulius va intra, în premieră, pe piața locuințelor, după ce a inițiat un demers de obținere a autorizației de construire pentru un proiect rezidențial aflat în apropierea Palas Campus. Clădirea, cu 44 de apartamente, va susține planurile de reconfigurare și revitalizare a zonei Sfântul Andrei din Iași

„Trendurile internaționale în urbanism demonstrează faptul că proiectele mixed-use își ating potențialul maxim de regenerare urbană incluzând o componentă rezidențială, care să mențină vie o zonă a orașului 24 de ore din 24. În același timp, pentru locuitorii din proiect, dar și din vecinătate, reprezintă un aport major la calitatea vieții, prin economia de timp în accesarea serviciilor și a facilităților de recreere și limitarea dependenței de mașină”, arată compania.

Imobilul va avea șapte etaje, iar parterul va fi rezervat pentru funcțiuni de retail.

Printre avantajele anunțate de companie se află dotările și finisajele premium, compartimentarea optimă pentru un câștig în confort și funcționalitate sporite.

„Va fi o clădire construită în mijlocul comunității, care le va permite oamenilor să se bucure de dinamica orașului, dar și un loc unde să se simtă acasă. Prin localizarea ultracentrală, lângă Palas Campus și în imediata apropiere a Palas Iași, rezidenții noii clădiri vor beneficia de cea mai generoasă ofertă de servicii în proximitate: medicale, educaționale, retail, business, parc și entertainment. Spațiile verzi și oazele de relaxare de care va dispune imobilului vor răspunde stilului de viață urban actual, „verdele” fiind deja o amprentă a proiectelor Iulius. Rezidenții vor beneficia de locuri de parcare dedicate, în parcarea subterană a Palas Campus, precum și de întreaga infrastructură pietonală, piste pentru biciclete, conexiuni pentru mijloacele de transport în comun și facilități pentru transportul alternativ și eco- friendly”, spun oficialii companiei.

Palas Campus, în imediata apropiere a căruia va fi construită clădirea de apartamente înseamnă o investiție de 120 de milioane de euro, și include 54.000 mp biouri și 6.000 mp retail, un parc de 4.500 mp, parcare subterană cu 625 de locuri. Lucrările de construcție pentru Palas Campus au demarat în iulie 2020.

Iulius deține o rețea de mall-uri în Iași, Suceava, Cluj-Napoca și Timișoara, unde mall-ul existent a fost înglobat în proiectul Iulius Town de 440 milioane de euro, încă în dezvoltare. De asemenea, Iulius deține și rețeaua de clădiri de birouri United Business Center (UBC) din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

De asemenea, Iulius are în dezvoltare parcurile de retail Family Market din Bucium și Miroslava (lângă Iași), iar proprietarul companiei, Iulian Dascălu, a preluat controlul companiei Carbochim din Cluj-Napoca a cărei platformă va fi vândută, așa cum a scris Economedia la sfârșitul anului trecut, iar firma va fi relocată pe alt teren pe care compania va plăti maximum 3,5 milioane de euro.

Foto: Palatul Culturii din Iași (Unsplash / Adi Coco)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *