Digitalizare în industria laptelui: Lactalis implementează soluție pentru planificarea și monitorizarea rutelor de livrare

lapte, lactate Sursa foto:Pixabay

Lactalis Romania, liderul pieței de lapte cu brandurile Albalact, Covalact și Dorna Lactate, a ales o soluție de Business Intelligence pentru planificarea, optimizarea și monitorizarea rutelor zilnice de livrare a produselor la punctele de comercializare. Soluția permite diviziei Lactalis Logistic să crească performanța și eficiența flotei de vehicule.

Soluția de Business Intelligence a Vodafone este o soluție ce include componenta Route Planner de planificare și monitorizare a rutelor zilnice ale flotei de vehicule Lactalis Logistic, care permite optimizarea rutelor pentru reducerea numărului de kilometri parcurși pentru livrări și scăderea timpilor în trafic. De asemenea, componenta Vodafone FMS Logistics asigură monitorizarea și gestionarea rutelor planificate, precum și verificarea cu ușurință a stadiului tuturor livrărilor zilnice. Mai mult, soluția include componenta Vodafone FMS Logistics Mobile, o aplicație mobilă pentru șoferi, care îi ajută pe aceștia în activitatea zilnică, prin funcționalități precum primirea ordinelor de livrare a comenzilor, comunicarea rapidă cu dispecerul, asistență pentru navigarea optimă la următorul punct de livrare, afișarea detaliilor de livrare pentru fiecare punct.

Totodată, soluția oferă Lactalis Logistic un instrument care ajută clientul în luarea unor decizii strategice, precum identificarea unor poziții geografice cheie pentru posibilitatea deschiderii unui depozit sau a unui punct de cross-docking, în funcție de pozițiile geografice ale clienților, sau efectuarea unor scenarii prin care să se poată determina cu ușurință numărul de vehicule necesare în cazul evoluției volumelor de marfă în viitor.

“Digitalizarea proceselor de optimizare a rutelor de livrare și urmărire a execuției livrărilor ne oferă vizibilitatea de care avem nevoie. Această soluție ne ajută mult la identificarea elementelor care necesită îmbunătățiri, a zonelor în care activitatea poate deveni mai eficientă, astfel încât produsele noastre să ajungă la consumatori în timpul optim, cu respectarea rigorilor de calitate și siguranță alimentară”, declară Cristian Todor, Director IT, Lactalis Romania.

Sursa foto:Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *