Digitalizarea în industrie. Platformă de automatizare a proceselor de producție câștigă o finanțare de 600.000 de euro

k factory

 

KFactory, startup care activează în Industria 4.0, ridică 600.000 euro într-o rundă seed, anunță compania. Firma plănuiește să își accelereze creșterea pe piața DACH (Germania, Austria, Elveția) și să investească în rețeaua de parteneri și integrări.

De asemenea, KFactory va extinde capacitățile platformei sale, cu scopul de a crește performanța operațională și cunoștințele digitale la nivelul fabricilor.

Noul investitor, Fortech Investments, conduce runda de investiții și SIF Transilvania se alătură investitorului existent Sparking Capital, care își crește investiția inițială. Fortech Investments, parte a Fortech, e unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din regiune.

KFactory este o platformă de automatizare a proceselor de întreprindere. axată pe creșterea performanței operaționale pentru companiile de producție din mai multe sectoare. Platforma include și Echipa de ingineri virtuali, care schimbă modul în care echipele interacționează cu procesele de producție, întreținere, lanț de aprovizionare și calitate, fiind capabile să monitorizeze amprenta de carbon și eficiența energetică, printre alte caracteristici.

„În 2021, am mărit baza de clienți cu 500% și peste 300 de echipamente industriale sunt conectate în platforma noastră. Ne continuăm creșterea în România și ne consolidăm prezența pe piața DACH, pentru a avea o prezență globală în câțiva ani” a declarat Vlad Cazan, co-fondator și lider de vânzări KFactory.

„Clienții noștri recunosc valoarea adăugată a KFactory, obținând informații esențiale despre procesele lor operaționale și performanța îmbunătățită a producției. Cu această finanțare, scopul nostru este să extindem funcționalitățile KFactory, să ne concentrăm pe oameni, pe inovație și durabilitate” a declarat Adrian Dima, co-fondator și lider de produs KFactory.

KFactory se adresează unei industrii foarte apropiate de interesele Fortech Investments. Cu o echipă solidă și un scop de afaceri, KFactory reprezintă o oportunitate excelentă pentru Fortech Investments de a sprijini domeniul de producție și de a-și extinde portofoliul”, a transmis Valentin Filip, VP la Fortech Investments

„Această tranzacție este un semn de maturitate nu numai pentru portofoliul Sparking Capital, ci și pentru întreg ecosistemul românesc”, a spus Cristian Negruțiu, Partener fondator la Sparking Capital

„KFactory ne oferă posibilitatea de a susține două domenii cheie, în care mediul economic din România are un potențial de creștere foarte mare. Acest parteneriat este primul pas pe care îl facem în noua direcție de investiții pe care am inițiat-o”, a declarat Radu-Claudiu Roșca, CEO SIF Transilvania.

Foto: Kfactory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.