Digitalizarea în transporturi: Compania de Transport Public din Cluj-Napoca lansează o hartă live cu rute și poziția în timp real a vehiculelor

Redacția feb. 3, 2023 1 comentarii
ctp transport foto

Compania de Transport Public Cluj-Napoca pune la dispoziția călătorilor o hartă live care arată traseele și poziția vehiculelor în timp real, cu o rată de actualizare a datelor de 20 de secunde, anunță CTP.

Harta poate fi consultată pe site-ul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, www.ctpcj.ro și sunt incluse aici traseele tuturor mijloacelor de transport: tramvaie, autobuze și troleibuze.

Informațiile afișate sunt extrase din platforma de management de flotă pe care CTP Cluj-Napoca o operează și sunt corelate direct cu toate operațiunile pe care angajații CTP le fac zilnic: stabilirea
traseelor și a stațiilor aferente, stabilirea orarelor, planificarea și alocarea la traseu.

Odată selectat numărul traseului dorit, ruta acestuia este marcată pe hartă și călătorii pot vedea câte mijloace de transport sunt pe acea rută, poziția GPS în timp real și momentul actualizării, numărul de parc, viteza cu care se deplasează și stația spre care se îndreaptă. Există opțiunea de TUR-RETUR, astfel încât călătorii să aibă acces la informațiile dorite. Actualizarea datelor se face la
fiecare 20 de secunde.

“Acest instrument contribuie atât la menținerea relației de transparență pe care CTP Cluj-Napoca a consolidat-o cu comunitatea locală, cât și la predispunerea oamenilor de a integra în viețile lor acest mod de transport”, a transmis CTP.

Harta poate fi accesată de pe site-ul CTP Cluj și urmează să fie disponibilă și în aplicația Tranzy, care poate fi descărcată atât pe iOS, cât și pe Android.

Foto: CTP Cluj-Napoca, Facebook

Comentarii

  1. Exceptional, extraordinar, incredibil… adica face si Clujul ceea ce Oradea a facut de vreo 10 ani si Bucurestiul si Constanta de vreo 3, adica sa poti vedea in timp real pozitia unui autobuz pe o harta.
    Asta in conditiile in care Cluj-Napoca are sistem electronic de urmarire a flotei de prin 2007, dar datele au fost mereu la secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *