Din Georgia până în Canada, aceste cinci țări oferă vize turistice de până la un an pentru europeni

canada, calgary, steag canada

Zeci de țări – de la Brazilia la Japonia – au semnat acorduri de scutire de viză cu țările UE, permițând vacanțe fără probleme de până la 90 de zile. Dar dacă plănuiești o evadare mai lungă? Din Georgia până în Canada, aceste cinci țări oferă vize turistice de până la un an pentru europeni, scrie Euronews.com.

5. Mexic și Panama

Atât Mexic, cât și Panama oferă cetățenilor UE o viză de 180 de zile, ceea ce înseamnă că puteți vizita ambele țări în aceeași călătorie.

Turiștii pot vizita orașul din Mexic cunoscut pentru petrecerile sale – Cancun- dar pot vizita ruinele mayașe din Peninsula Yucatán și scena artistică vibrantă din Mexico City.

În Panama, turiștii se pot relaxa pe plajele cu nisip alb din Insulele San Blas și se pot plimba cu tiroliana peste jungla luxuriantă din Parcul Național Volcan Baru.

4. Marea Britanie

În ciuda Brexit-ului, deținătorii de pașapoarte UE pot vizita în continuare Regatul Unit pentru o perioadă prelungită de până la șase luni fără viză.

În acest timp, vi se permite să participați la întâlniri de afaceri, evenimente și conferințe – făcându-l destinația ideală pentru a combina munca și petrecerea timpului liber.

3. Canada

Cetățenii UE pot vizita Canada fără viză timp de până la șase luni – tot ce trebuie să facă turiștii este să completeze o autorizație electronică de călătorie (eTA) la un cost de 7 dolari (5 euro) înainte de călătorie.

Călătorii activi pot face drumeții în Munții Stâncoși Canadieni sau pot merge la schi în Whistler, în timp ce iubitorii de muzică vor putea participa la Festivalul de Jazz de la Montreal.

2. Peru

Cetățenii UE pot rămâne în Peru fără viză timp de 183 de zile. După o vizită obligatorie la Machu Picchu, Traseul Inca din Munții Anzi oferă mult mai multe de explorat. Peru nu duce lipsă de obiective turistice de bifat, de la misticul Munte Curcubeu la liniștitul Lac Titicaca și maiestuoasa cascadă Gocta.

1. Georgia

Georgia are misiunea de a deveni parte a Uniunii Europene, dar granițele sale sunt deja deschise cetățenilor UE. Micuța națiune oferă sejururi de un an fără viză în aproape 100 de țări, inclusiv celor din UE.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *