Directorul general al Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte, anunță că demisionează

Platforma Azomures Sursă: Azomureș/Facebook

Harri Kiiski, directorul general al Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultură din România, a demisionat din motive personale, potrivit unui anunț transmis de companie pe pagina de Facebook.

De la 1 octombrie, Josh Zacharias va ocupa poziția de Director General al Azomureș, având în coordonare și activitatea comercială, poziție pe care o deține din ianuarie 2020. Pe parcursul lunii octombrie, cei doi vor lucra împreună pentru asigurarea unei tranziții fără probleme.

Potrivit anunțului, Harri Kiiski a asigurat conducerea companiei într-o perioadă fără precedent în istoria Azomureș, în timpul pandemiei de Covid și, mai recent, în timpul crizei energetice aflate încă în curs de desfășurare.

Azomureș este cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România. Compania furnizează și materii prime (Uree și Melamină) pentru mai multe obiective industriale din România. Producția anuală (în condiții normale de funcționare) este de 1,6 milioane de tone de îngrășăminte, aproximativ 75% din producție fiind destinată fermelor românești. Azomureș este parte din grupul elvețian Ameropa, unul dintre cei mai mari trader de îngrășăminte și cereale la nivel global.

Sursă: Azomureș/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *