Distribuitorul de echipamente de iluminat Elbi a încheiat 2023 cu afaceri în creștere cu 20% și cu un profit de 20 milioane de lei

Elbi Electric Lightning Elbi Electric Lightning

Grupul Elbi, distribuitor de echipamente de iluminat, controlat de omul de afaceri Cristinel Sandu, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproape 555 de milioane de lei, în creștere cu 19% față de anul 2022, și cu un profit de cumulat de peste 20 de milioane de lei.

Proiecțiile grupului, ce cuprinde companiile ELBI Electric & Lighting și ELBI Energy Projects, indică o creștere a afacerilor în 2024, estimând să se apropie de valoarea de 600 de milioane de lei (120 milioane de euro), și să își extindă business-ul pe toate canalele de vânzare, proces ce implică și deschiderea de noi business-unit-uri ELBI Universul Electricelor.

Grupul are peste 260 de angajați și deservește peste 11.000 de clienți.

Compania a investit într-o platformă logistică modernă, situată în parcul logistic P3 Bucharest A1. Suprafața de peste 15.000 de metri pătrați a permis eficientizarea fluxurilor logistice și informatice și optimizarea operațiunilor, contribuind la creșterea capacității de stocare și distribuție.

De asemenea, compania a implementat o nouă strategie de dezvoltare, care a condus la extinderea rețelei de vânzări prin intermediul conceptului ELBI Universul Electricelor. În urma acestui proces, compania a făcut trecerea de la un model de business tradițional, orientat spre distribuție și vânzare clasică, la cel de furnizor de servicii și soluții personalizate. În prezent, compania are 15 business unit-uri teritoriale în țară și 5 depozite regionale.

Cristinel Sandu, fondator & președinte Grup ELBI
Cristinel Sandu, fondator & președinte Grup ELBI

„Într-o piață extrem de competitivă și într-un context economic complex, eforturile comune ale întregii echipe ELBI au fost fundamentale pentru atingerea obiectivelor strategice și pentru realizarea performanțelor financiare impresionante de anul trecut. Continuăm să investim într-o logistică performantă și dinamică, pentru a ne asigura că livrăm produsele noastre în mod eficient și în timp util către clienți. Avem în plan să ne extindem atât pe orizontală, cât și pe verticală, prin canalele de vânzare pe care să deservim, dar și prin inaugurarea de noi business-unit-uri sub umbrela ELBI Universul Electricelor. În ceea ce privește divizia noastră de proiecte, monitorizăm îndeaproape evoluția tehnologiei și cum o putem integra în activitățile noastre. Ne propunem să aplicăm conceptul de «smart city» în orașele noastre, interconectând toate serviciile pentru a îmbunătăți calitatea vieții. În plus, facem deja investiții în capacitățile de montaj și de producție pentru produsele de volum pe care le comercializăm”, a declarat Cristinel Sandu, Fondator & Președinte Grup ELBI.

Grupul ELBI şi-a început activitatea în 1996 ca distribuitor de produse sub marca Elbi, realizate de producătorul de echipamente electrice cu acelaşi nume din Turcia. Ulterior, compania a început să distribuie şi brandurile Philips, General Electric şi altele. Printre produsele pe care le distribuie Elbi în România, se numără surse de iluminat, corpuri de iluminat tehnice şi decorative, cabluri. Compania este controlată de omul de afaceri Cristinel Sandu.

Elbi Electric Lightning

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *