DOCUMENT Tribunalul Bucureşti, chemat să decidă asupra salariilor majorate de la metrou

metrorex, metrou

Majorarea salarială pe care au primit-o în urmă cu mai bine de o jumătate de an angajaţii de la metrou ar putea fi suspendată joi, pe 24 iunie, dacă Tribunalul Bucureşti acceptă solicitarea conducerii Metrorex, care a cerut instanţei să emită o Ordonanţă Preşedinţială de urgenţă şi cu titlu provizoriu.

Practic, administraţia de la metrou cere Tribunalului Bucureşti să suspende efectele Contractului Colectiv de Muncă încheiat la sfârşitul anului trecut, prin care aproximativ 5.000 de angajaţi au primit lefuri mai mari cu 18%, se arată în citaţia primită de sindicalişti.

„Cerere de Ordonanţă Preşedinţială prin care solicităm instanţei de judecată să dispună, de urgenţă şi cu titlu provizoriu, până la soluţionarea litigiului asupra fondului ce face obiectului dosarului 16650/3/2021 aflat pe rolul acestei instanţe…

-Suspendarea efectelor Contractului Colectiv de Muncă 2020-2021

-în subsidiar, suspendarea efectelor clauzelor CCM, prin care s-a aplicat începând cu 1 11 2020 o majorare a grilei de salarizare de 18 % prevăzute în CCM”, arată Metrorex, în Cererea de Ordonanţă preşedinţială trimisă Tribunalului Bucureşti.

Sursa foto: Sindicat USLM

Creşterea salariilor a fost decisă ilegal, a stabilit Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, pentru că datele financiare ar fi fost măsluite, Compania neputând susţine, în mod real, o astfel de creştere, în plină pandemie şi cu venituri mult reduse pe fondul scăderii numărului de călători, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. De asemenea, ministrul de resort a arătat că Metrorex pierde lunar 40 milioane de lei, iar o eventuală majorare a preţului cartelelor nu acoperă aceste pierderi. Ca urmare a situaţiei financiare complicate, bugetul Metrorex nu a fost nici acum aprobat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.