Domenii în care joburile din România fac concurență celor din străinătate. Salariile sunt comparabile cu cele din Franța, Marea Britanie sau Germania

joburi, loc de munca, recrutare

Există multe domenii în care joburile din străinătate fac concurență celor din România din perspectiva salariilor mari pe care candidații le pot obține mai ușor afară, însă există totuși domenii în România unde salariile sunt comparabile cu cele din străinătate, precizează Ana Vișian, market manager BestJobs.

Potrivit datelor furnizate de platforma BestJobs, printre aceste domenii se numără IT și inginerie, unde salariile sunt comparabile cu cele din Franța, Marea Britanie sau Germania, de peste 2.000-3.000 euro.

„Sunt numeroase domenii în care joburile din străinătate fac concurență celor din România, prin prisma salariilor mari pe care candidații le pot obține mai ușor în afară. Există însă și domenii precum IT și Inginerie, cu un grad mare de specializare, unde salariile din România sunt relativ comparabile cu cele din străinătate”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager Bestjobs:  

Aceasta precizează că, pe plan extern, există o cerere mare de medici și personal medical, tehnicieni și specialiști, șoferi și muncitori necalificați, salariile fiind exponențial mai mari ca în România.

„Totodată, trebuie ținut cont că, în străinătate, costurile sunt, de cele mai multe ori, semnificativ mai mari ca în România, în special dacă vorbim de cele legate de chirie și utilități”, spune aceasta. 

Exemple de joburi care se plătesc la fel de bine în RO&Internațional, furnizate de platforma BestJobs:

 • Java Core Software Engineer, 5.000-7.000 euro, job în București, parțial remote pentru un specialist senior (peste 7 ani experiență cu Java software development)
 • Full Stack Team Leader, 4.500 – 5.000 euro, job în București, parțial remote pentru un specialist senior, cu peste 3-4 ani de experiență
 • Programatori/Software engineers, 3.500 – 5.000 euro, Iași, senior
 • Manager proiect rețele apa canal, 2.300 – 3.400 euro, Iași, experiență în domeniu – minim 5 ani
 • Hardware Engineer, Sibiu, 2.500 – 3.000 euro, job parțial remote (minimum 3-5 ani experiență)

Exemple de joburi din străinătate

 • Mid/Senior Software Engineer, 3.000 – 5000 euro, job remote, angajator UK, între 2-3 și 4-5 ani de experiență
 • Senior IT Recruiter – Remote din Europa, 2.200 – 3.500 euro, (4-5 ani de experiență în HR sau recrutare/ 2-3 ani de experiență în recrutare pentru companii din IT)
 • Software engineer Python, France, 4.800 – 5.300 euro
 • Inginer proiectant electrotehnică, Germania, 3.200 – 3.700 euro
 • Manager de operațiuni tratament de suprafață, Germania, 3.000 – 4.000 euro
 • Manager proiect, Bremen, 3.000 – 3.500 euro net
 • IT Admin(software) cu relocare în Germania, 2.300 – 3,500 euro

Comentarii

 1. Da, dar în Ro la salariile de mii de Euro în IT nu se poate lua impozit pe vent pentru că avem niște guverne tâmpite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *